Grootspraak 2012: 'Geen Wijnbar van het Jaar

Grootspraak 2012: 'Geen Wijnbar van het Jaar

Grootspraak heeft in 2012 geen Wijnbar van het Jaar. De vorige winnaars verblijven volgens de gids op eenzame hoogte. Het Wijnrestaurant van het Jaar staat al jaren als hoogstaand bekend en het Restaurant van het Jaar is van een chef in de Randstad die relatief in de luwte opereert maar qua ondernemerschap tot de top behoort.

Ook de culinaire gids voor wijnliefhebbers laat het een en ander los in de aanloop naar de presentatie van de nieuwe editie op zondag 27 november. Opvallend is dat Grootspraak dit jaar geen Wijnbar van het Jaar presenteert. De vorige winnaars, Vyne en Bubbles & Wines in Amsterdam, staan nog steeds op eenzame hoogte, zo laat Grootspraak weten.

Vooral Rotterdam is in dat opzicht een tegenvaller, meent Grootspraak, die er wel één plezierige nieuwkomer ontdekte. Over de wijn(web)winkels is meer enthousiasme. In die categorie zijn de kanshebbers al bekendgemaakt: Mondovino in Zwolle en Vindict.nl.

De verwachtingen van vorig jaar zijn uitgekomen. Een aantal in de top ontvangt een hoge waardering en ook daaronder schuift het volgens de gids op. Bovendien zijn er nieuwe hoog scorende restaurants met veel trosjes, het symbool van Grootspraak voor de waardering voor wijnkaart en wijnbehandeling.

Grootspraak wordt uitgegeven door Perswijn Media en Evenementen. De gids selecteert restaurants die topgastronomie combineren met een grote liefde voor wijn. De gids is vanaf 27 november te bestellen via Grootspraak.nl en kost 12,50 euro. Er is ook een iPhone App verkrijgbaar.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.