nieuws

Wijn-Spijsspecialist komt uit Venlo

Restaurant

Het bourgondische zuiden deed haar naam eer aan, met Wijn-Spijsspecialist van het Jaar Marcel Swaghoven van het Venlose restaurant Valuas. ‘De kunst van de balans tussen kritisch en genieten.

Wijn-Spijsspecialist komt uit Venlo

Meestergastronoom en gastheer/sommelier Marcel Swaghoven runt het restaurant met broer en chef-kok Eric, nadat ze Valuas in 1999 tegen zijn aanraden in van hun vader overnamen.

De Bourgondische broers vullen elkaar perfect aan, waarbij Marcel de finishing touch aan tafel verzorgt door de wijnkeus af te laten hangen van de stemming van de gasten en van het weer.

Hij is kritisch, maar vindt een goede balans met genieten. Daarom koos GaultMillau hem tot Wijn-Spijsspecialist van het Jaar.

Nieuwsberichten over GaultMillau:

Ranglijsten uit GaultMillau:

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels