nieuws

Restaurant serveert pinguïns om Blijdorp te helpen

Restaurant

De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp komt 1,2 miljoen euro tekort, en krijgt nu hulp uit onverwachte hoek. Chef-kok Marcel van Zomeren van restaurant In Den Rustwat (IDRW) roept zijn Rotterdamse collega’s op te helpen door pinguïns bij de koffie te serveren.

Restaurant serveert pinguïns om Blijdorp te helpen
Foto: RTV Rijnmond

De pinguïns, in werkelijkheid petitfourtjes van amandelkoekjes, crème en chocola, worden gebakken door de Schiedamse bakker Louis van der Krogt. Hij verkoopt ze voor een euro per stuk, en draagt eind mei daarvan de helft af aan Blijdorp.

Van Zomeren hoorde een item over de actie van de bakker op radio Rijnmond en belde meteen om de pinguïnkoekjes te bestellen voor bij de koffie in zijn restaurant. ‘Ik hoop echt dat er veel meer Rotterdamse collega’s, of daarbuiten, deze koekjes bij de koffie willen serveren. We moeten voor eind mei 2,4 miljoen koekjes wegzetten.’

Van der Krogt staat in Rotterdam bekend als de ‘Spartabakker‘. Eerder bakte hij al koekjes en taarten voor de Rotterdamse voetbalclub.

Reageer op dit artikel