nieuws

Utrechts restaurant Luce failliet

Restaurant

Restaurant Luce uit Utrecht, met noteringen in Lekker en GaultMillau (13 punten), is failliet. De rechtbank van Midden-Nederland heeft Luce met chef Roy Wiggers als mede-eigenaar en souschef Jeroen Schuurman op 20 maart failliet verklaard. Er werkten acht mensen.

Utrechts restaurant Luce failliet

Restaurant Luce aan het Visschersplein in Utrecht is failliet. Oorzaak van het faillissement van Luce – met noteringen in GaultMillau en Lekker – is volgens curator Willems van Wijn & Stael Advocaten nog niet bekend. Luce behoorde ook tot de Iens Toppers van 2013.

Keuken

Misset Horeca sprak vorige week al divers mailen de voicemail in van Luce maar kreeg de eigenaren Frank Bottema of Roy Wiggers niet te spreken voor een reactie. De keuken van Luce stond onder leiding van chef en mede-eigenaar Roy Wiggers (voorheen Vis aan de Schelde). Hij is sinds de oprichting in de zomer van 2002 betrokken bij Luce. Zijn souschef was Jeroen Schuurman en deze werkte onder meer voor Ron Blaauw. Naast zijn werk in de keuken runt Schuurman het bedrijf Unique Products Schuurman. Volgens Schuurman is de kans op een doorstart te verwaarlozen. HIj is op zoek naar een nieuwe baan als kok. Volgens de souschef is niet zozeer het wegblijven van gasten de oorzaak van het faillissement, maar het bestedingspatroon. ‘Gasten geven echt veel minder uit. Ik denk dat meer ondernemers dat kunnen beamen.’

Luce stond hoog aangeschreven in Utrecht en omgeving. Het restaurant met Italiaanse inslag combineerde Italiaanse producten met streekproducten; zo veel mogelijk seizoensgebonden en biologisch. Naast dineren konden gasten er ook terecht voor een drankje. Luce onderscheidde zich met een cocktail-, wijn- en grappakaart. Iedere wijn op de wijnkaart was per glas te bestellen.

Reageer op dit artikel