nieuws

Jonnie Boer wil Taste of De Librije ook op andere cruiseschepen HAL

Restaurant

Het nieuwe concept The Taste of De Librije op cruiseschip ms Rotterdam, waar MissetHoreca.nl enkele weken geleden als eerste over berichtte, gaat zeer waarschijnlijk ook ingezet worden op andere schepen uit de vloot van de Holland America Line. Dat laat Jonnie Boer van De Librije weten. Voorwaarde voor Boer is wel dat de kwaliteit goed en constant moet zijn.

Jonnie Boer wil Taste of De Librije ook op andere cruiseschepen HAL

Volgens Boer is het de bedoeling dat The Taste of De Librije wordt uitgerold over andere schepen van de Holland America Line. ‘Maar ik wil 100 procent zeker zijn van de kwaliteit. En dan laten we dat los, dan kan dat. We willen allebei kwaliteit en dat moet dan ook gebeuren’, aldus Boer dinsdagmiddag op de ms Rotterdam tijdens de officiële presentatie van The Taste of De Librije.

The Taste of De Librije wordt een maal in de tien dagen gehouden op de ms Rotterdam. In het luxe restaurant The Pinnacle Grill worden dan louter gerechten van De Librije geserveerd met bijpassende wijnen, uitgezocht door Thérèse Boer. Personeel van De Librije komt regelmatig voor die avonden overgevlogen uit Zwolle om de scheepkoks te assisteren en zelf mee te helpen. In het restaurant aan boord zijn elementen van De Librije terug te vinden, zoals tafellinnen en menukaarten.

Jonnie Boer maakt al enkele jaren deel uit van de Culinary Council van Holland America Line, een adviesraad voor de f&b-concepten op de schepen van HAL. Hij is de enige Europeaan uit de zeskoppige raad, waarin onder andere ook de wereldberoemde kok Charlie Trotter zit.

‘Het adviseurschap is leuk en kost geen tijd. Uit het adviseurschap is The Taste of De Librije ontstaan. Het bedenken van dit concept heeft tijd gekost, maar nu kost het ons nauwelijks nog tijd. Af en toe laat ik jongens van De Librije overvliegen om op het schip te helpen. De koks van HAL komen af en toe in De Librije om de tien gerechten, die op het schip worden geserveerd, te trainen. Daar zijn we een half jaar geleden al mee begonnen, dus die kennis zit er al in. De broer van Thérèse (Ronald Tauch, red.) is ook chef bij de HAL en die weet precies wat wij willen’, aldus Boer, die eind januari de samenwerking met HAL verklapte aan MissetHoreca.nl.

Misschien wel de grootste uitdaging wordt om waar ter wereld het schip zich bevindt de beste producten te kunnen blijven gebruiken. Boer: ‘Kabeljauw of oesters worden gewoon naar Singepore gevlogen als het schip daar is. Logistiek is het een gekkenhuis bij hun. Wat je ook wilt, je kan het gewoon krijgen.’

De samenwerking met HAL is volgens Boer voor De Librije vooral vanuit marketingoogpunt interessant. ‘Het is niet voor de grap wat we hier doen. We hebben al best veel mensen die afstappen in Rotterdam en dan nog een of twee nachten slapen in ons hotel. Dus ook daar zit een leuke samenwerking in. Het stormt buiten dus ook wij moeten aan de toekomst denken’, aldus Boer.

Reageer op dit artikel