nieuws

Hensens en De Raaf weg bij Quartier du Port

Restaurant

Rolph Hensens en Chantal De Raaf vertrekken als chef-kok en maître-sommelier bij Quartier du Port in Rotterdam om een eigen zaak te starten. Hensens en De Raaf zijn tot 1 juni actief in Quartier du Port. Het horecakoppel wil een eigen zaak starten elders in Rotterdam.

Hensens en De Raaf weg bij Quartier du Port

Het is de bedoeling dat Hensens en De Raaf een restaurant gaan starten in De Rotterdam, de nieuwe woontoren van Rem Koolhaas op de Kop van Zuid in het centrum van Rotterdam. Op 15 november wordt de woontoren opgeleverd, waarna de afbouw van het restaurant kan beginnen.

Hensens en De Raaf willen op de begaande grond van de woontoren driehonderd vierkante meter ruimte huren voor een restaurant met 75 couverts. ‘We willen snelle, smaakvolle gerechten serveren. Hooguit vijf componenten op het bord, maar wel vol van smaak. Het prijsniveau ligt op Bib Gourmand’, aldus Hensens.

Hensens en De Raaf werkte vier jaar in de keuken van het Rotterdamse sterrestaurant Fred, alvorens hij overstapte naar Quartier du Port. De Raaf won in die tijd namens Fred de titel Wijnkaart van het Jaar bij GaultMillau. Hoe het nieuwe restaurant in de woontoren De Rotterdam gaat heten, wil hij nog niet vertellen. Het nieuwe restaurant moet begin 2014 zijn deuren openen.

Reageer op dit artikel