nieuws

Zwarte Cross: Tante Rikie inspireert De Mönnink en Jansma*

Restaurant

Le Carburateur serveert komend weekeinde tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde een gerecht met daarin een hoofdrol voor de frikandel. De chef-koks Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk hebben zich daarbij laten inspireren door festivaldirectrice Tante Rikie.

Zwarte Cross: Tante Rikie inspireert De Mönnink en Jansma*

De favoriete snack van Tante Rikie, directrice van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, is de frikandel. Daarom ontwikkelden Erik de Mönnink en Rik Jansma, in het bezit van een Michelinster, speciaal voor het evenement een gerecht, dat komend weekeinde op de menukaart staat van Le Carburateur.

De aanwezigheid van het gerecht op de menukaart van de tijdelijke eetgelegenheid die vorig jaar voor het eerst werd geëxploiteerd, wordt gemeld door het ANP en Weekkrant West-Twente. De frikandel wordt van 26 tot en met 28 juli gepresenteerd met kropsla, zilveruitjes en een crème van geroosterde ui.

Le Carburateur

Le Carburateur wordt uitgebreid met een loungegedeelte. ‘Dit moet voorkomen dat er opnieuw wachtrijen ontstaan’, legt De Mönnink uit in een artikel in de Weekkrant West-Twente.

Vorig jaar gebeurde dat vanwege de overweldigende belangstelling. ‘Gasten kunnen nu in de lounge alvast een drankje nemen.’

Achterhoek

Jansma en De Mönnink kozen bij hun debuut in 2012 voor veel streekproducten. Dit jaar zijn de gerechten afgestemd op de geschiedenis van diverse gemeentes in de Achterhoek, aldus het artikel.

Erik de Mönnink daarover: ‘Het kostte enorm veel energie en tijd, maar het resultaat is verbluffend.’

Piet Mondriaan

Zo is er volgens de Weekkrant een dessert met aardbeien, abrikozen en boerenkwark geïnspireerd op kunstenaar Piet Mondriaan, die een link heeft met Winterswijk.

Een stadbrand die Lochem in het verleden trof, komt terug in het gerecht met gebakken tarbot met gemarineerde tomaatjes, venkel en boter. De menukaart telt tijdens de Zwarte Cross negen items.

Reageer op dit artikel