nieuws

Geurds: ‘ster voor FG Food Labs echt kicken!

Restaurant

François Geurds had stiekem best gehoopt op een ster voor zijn FG Food Labs, maar had niet gedacht hem na zes maanden al te krijgen. ‘Ik ben de derde chef in Nederland met drie sterren achter mijn naam.

Geurds: ‘ster voor FG Food Labs echt kicken!

Geurds neemt de telefoon op met een welgemeend ‘jaaahaaaaaaa!’ als we hem bellen voor een reactie. ‘Echt supervet!’ is het eerste wat hij zegt.

Hij is vooral trots op het team in FG Food Labs dat het na zes maanden al gelukt is. ‘We varen natuurlijk op de expertise die er al was. Leveranciers en spullen zijn van hetzelfde niveau als in FG Restaurant. We weten dat dat goed zit. Maar omdat we hier toch een ander concept neerzetten, was het spannend wat Michelin zou doen.’

Teamprestatie

Afgelopen voorjaar opende Geurds met FG Food Labs zijn tweede Rotterdamse restaurant, waar ervaren jongens en meiden uit de keuken van FG Restaurant staan. ‘Maar wel onder mijn supervisie, ik ben er elke lunch en zeker twee dagen in de week ook ’s avonds.’

Geurds ziet een Michelinster als teamprestatie, maar is wel trots dat hij de derde chef in Nederland is met drie sterren achter zijn naam, en de tweede die meer sterren in verschillende bedrijven heeft. ‘Alleen Jonnie heeft dat. Echt kicken!’

Reageer op dit artikel