nieuws

Prinsenhof is beste hotel volgens GaultMillau 2015

Restaurant

GaultMillau heeft Prinsenhof in Groningen de award gegeven voor Hotel van het Jaar. Het hotel met 34 kamers in een historisch complex opende eind 2012.

Prinsenhof is beste hotel volgens GaultMillau 2015

‘Men is er bij de verbouwing goed in geslaagd om hotellerie en gastronomie te combineren met het behoud van historisch erfgoed’, aldus de jury. ‘In alles werd rekening gehouden met het historische karakter van het gebouwencomplex dat dateert uit de 15e tot 17e eeuw: de kleuren verf, antieke dressoirs en lampen, speciale stoffering.

‘Prinsenhof telt 34 unieke kamers. De ene heeft een balkenplafond met open haard, vanuit de dubbele regendouche van de andere kun je de Martinitoren zien. Andere kamers hebben een hemelbed of zicht op de Prinsentuin, met heggen in de vorm van de initialen W en A. Ze staan voor stadhouder Willem Frederik en zijn vrouw Albertine die deze tuin lieten aanleggen.’

Eikenhouten visgraatvloeren, graniet en Italiaans natuursteen werden veelvuldig gebruikt, maar geen ‘krullen of gouden kranen’. Want volgens eigenaar Jacques Muller moest het wel een Gronings hotel blijven, zonder al die poespas.

Reageer op dit artikel