nieuws

Chocoladebeurs Chocoa in Beurs van Berlage

Restaurant

Chocolade-event Chocoa, wat bestaat uit een chocoladefestival, een cacaobeurs en een congres, vindt dit jaar van 6 tot en met 9 maart plaats in de Amsterdamse Beurs van Berlage.

Chocoladebeurs Chocoa in Beurs van Berlage

De beurs is op vrijdag 5 en zaterdag 6 maart, en heeft exposanten en sprekers van vijf continenten. Doel is proeven, keuren en vooral handelen. Het is de derde keer dat Chocoa wordt georganiseerd.

Er komen cacaobonen uit bekende landen als Ivoorkust (de grootste cacaoproducent ter wereld), Ecuador (de grootste producent van fine flavour cacao) en onbekende cacao producerende landen als India en Tanzania.

Op vrijdag 6 maart is ook het congres. Het aanbod van cacao en dus van chocolade staat in de toekomst onder druk. Tijdens het congres bespreken professionals uit de cacao-industrie en de handel de kansen en bedreigingen van de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van duurzame cacao.

Gratis proeverijen

Tijdens het festival op vrijdag, zaterdag en zondag, kunnen bezoekers op ruim 50 stands chocolade en aanverwante producten proeven. Meer dan 30 gratis proeverijen leren het publiek over chocolade proeven, maar ook in combinatie met wijn, speciaalbieren en andere producten.

Verschillende restaurants haken in op het evenement door in deze periode bijvoorbeeld een Chocolate Afternoon Tea op de kaart te zetten.

Reageer op dit artikel