nieuws

Stephan Nijst nieuwe chef Hilton Rotterdam

Restaurant

Stephan Nijst verruilt De Eetclub in Scheveningen voor Hilton Rotterdam. Hij wordt chef-kok bij Stadshal Bar en Restaurant in het vijfsterrenhotel.

Stephan Nijst nieuwe chef Hilton Rotterdam

Nijst was pas sinds 1 mei chef bij De Eetclub, dat opende op de locatie waar hij eerder al in de keuken stond toen het nog At Sea heette. Nu maakt hij alweer de overstap naar Rotterdam.

Hij komt daar onder één dak met Mario Ridder, die begin dit jaar Joelia by Mario opende.

Nijst over zijn nieuwe positie: ‘Hier kan ik al mijn creativiteit kwijt en breed toepassen voor internationale gasten die de wereldkeuken kennen. Verantwoord met producten en ingrediënten omgaan, mooie smaken combineren en mijn gasten verrassen met nieuwe gerechten, dat is wat mij aan de keuken bindt. Daar krijg ik in Hilton Rotterdam alle mogelijkheden voor.’

Culinaire signatuur

Nijst (38) presenteert in Stadshal direct al zijn culinaire signatuur, met het speciaal samengestelde menu dat tijdens de Rotterdamse Restaurant Week (nog tot en met 9 september) wordt geserveerd.

Ook staat hij op 21 september in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, op Gastvrij Rotterdam.

Karin van den Berg, general manager Hilton Rotterdam is blij met de komst van Stephan Nijst: ‘Stephan heeft zich al volop bewezen als een geïnspireerde topkok en ik ben ervan overtuigd dat hij zich als een vis in het water zal voelen als chef van Stadshal Bar en Restaurant, waar Rotterdammers en hotelgasten samenkomen.’

Reageer op dit artikel