nieuws

Jacob Jan Boerma wordt KLM’s nieuwe topchef

Restaurant

KLM serveert vanaf 25 oktober de maaltijden van de Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma in de World Business Class op de vluchten vanuit Amsterdam. Eerder werden maaltijden aan boord geserveerd van onder meer Cees Helder, Margot Janse, Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder, Richard van Oostenbrugge en Jonnie Boer.

Jacob Jan Boerma wordt KLM’s nieuwe topchef

De luchtvaartmaatschappij biedt al jaren maaltijden aan in haar World Business Class die ontwikkeld zijn door toonaangevende chef-koks. Boerma is de eerste chef-kok die een heel jaar lang de keuken van KLM gaat verrijken. Hij zegt culinair te gaan verrassen met zijn vier verschillende menu’s. ‘Het is een fantastische uitdaging om met KLM samen te werken.’

Michelinster

In 2002 opende Boerma samen met zijn vriendin Kim Veldman restaurant De Leest in Vaassen. Het restaurant ontving in 2003 een eerste, in 2007 een tweede en in 2014 de derde Michelinster. Het restaurant heeft inmiddels internationale faam verworven. Ook opent Jacob Jan begin 2016 zijn eigen restaurant in het geheel vernieuwde Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Reageer op dit artikel