nieuws

Jin Hu opent Gin neo bistro

Restaurant

Na Velvet in Arhem opent Jin Hu in Amsterdam zijn tweede zaak: Gin neo bistro & wines. In de zaak staan mensen met indrukwekkende bedrijven als Noma, De Librije en The Fat Duck op hun cv.

Jin Hu opent Gin neo bistro

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn Gin Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. Geïnspireerd door onder meer de ‘bistronomie’ beweging in Parijs lanceert hij een nieuwe ‘funky food experience’.

Jin verzamelde een jong team om zich heen, met mensen die gewerkt hebben bij indrukwekkende leerscholen als The Fat Duck, de Librije, Noma, De Kromme Dissel en Vinkeles.

Jin zelf heeft een achtergrond als sommelier en is als horecaondernemer al jaren actief in Arnhem, waar hij eigenaar is van onder andere Bistro Velvet.

Geen gin

Anders dan de naam doet vermoeden, is Gin geen cocktail bar. De naam refereert aan de voornaam van eigenaar ‘Jin’, die je net zo uitspreekt als de drank ‘gin’.

De inrichting is warm maar met een rauw randje: eenvoudige maar sfeervolle inrichting, van lounge muziek tot hiphop uit de boxen, de verlichting warm maar strak.

Hu serveert een vast menu voor €45. Zijn gerechten zijn niet in een hokje te plaatsten of aan één bepaalde keuken verbonden, maar geïnspireerd op jeugd, emotie en seizoen.

Sunday brunch

Op zondag maakt hij van alles wat over is een ‘sunday brunch’, waarbij gasten vanaf 12.00 uur voor €25 terecht kunnen voor een serie kleine hapjes.

Het motto is dan ‘van kop tot staart, van kruin tot steel, van fermenteren tot inmaken’.

Reageer op dit artikel