Studenten even de baas in restaurant ROC

Studenten even de baas in restaurant ROC

Studenten van de opleiding Manager Ondernemen/Horeca zijn, in het kader van hun examen, de komende weken de baas in het eigen restaurant Le Pont Bleu van het Facility, Horeca en Travel College van ROC Midden Nederland.

De vierdejaars studenten runnen vanaf 18 november voor hun examen het restaurant Le Pont Bleu. Alles doen ze zelf, van het schrijven van een ondernemingsplan, kostprijsberekeningen maken, aansturen van de bediening tot het werven van gasten.

De studenten bedenken zelf een concept met bijpassend menu. Tijdens deze ondernemersweken komen er verschillende concepten op het menu te staan zoals een internationaal pannenkoekenrestaurant, een Food truck, een Surinaams restaurant of een Indisch restaurant.

Alles zelf bedenken

Mike Correljé, vierdejaars student Manager Ondernemer Horeca: ‘We zijn superenthousiast over deze opdracht! Je moet echt alles zelf bedenken, opzetten en regelen. Ik begin een restaurant dat op hoog niveau de oud-Hollandse groentes terug wil brengen in gerechten op een nieuwe manier.’

Collega-student Robbert Vermeulen: ‘Ik heb mijn plan gebaseerd op een trend van nu: food trucks. Met biologische en duurzame ingrediënten wil ik de gasten kennis laten maken met nieuwe combinaties.’

Le Pont Bleu is het eigen restaurant van het Facility, Horeca & Travel College, waar studenten de nodige ervaring op doen. Naast de concepten die door de studenten worden uitgevoerd heeft Le Pont Bleu tijdens de ondernemersweken ook de vaste eigen kaart.