François Geurds krijgt eigen stripalbum

François Geurds krijgt eigen stripalbum

François Geurds krijgt een eigen stripalbum. Het FG Stripalbum, dat in 2016 verschijnt, biedt op hilarische wijze een kijkje in zijn keuken.

De striptekeningen komen van de hand van Peer Retera.  'Zover bekend is nooit eerder het reilen en zeilen in een Nederlands sterrenrestaurant in stripvorm vastgelegd', zegt Geurds. 'Ik zie er de fun en de humor er wel van in. Een autobiografie is doorgaans saaie kost.' Geurds kwam zelf met het idee. 'Ik heb jaarlijks zo'n honderd miljoen ideeën, maar niet alles kan.' Dit idee wilde hij ten uitvoer brengen. 'Het wordt een serie.' Hoe vaak het album jaarlijks gaat uitkomen, is nog niet bekend.

Stripalbum

De verhaallijn is geschreven door een culinair journalist. Wie dat is, houdt de topkok nog even geheim. 'We gaan niet alles prijsgeven.' Gasten kunnen het stripalbum straks kopen in het restaurant. Daarnaast is het verkrijgbaar op de website.  Het verhaal beperkt zich overigens niet tot FG Restaurant. FG Food Labs, FG Noodle Bar, de medewerkers en de vaste gasten komen aan bod. Geurds zegt perfectionistisch te zijn en een controlfreak. Eigenschappen waarmee de spot worden gedreven in het album.  'Hier en daar wat aangedikt', zegt de kok lachend. 'Ik ga met de billen bloot. Letterlijk.' In het stripalbum ligt Geurds onder meer in bed en bad.