Bekende broodjeszaak Sal Meijer in Amsterdam sluit tijdelijk deuren

Bekende broodjeszaak Sal Meijer in Amsterdam sluit tijdelijk deuren

Sal Meijer stopt per 31 december in de Scheldestraat. Maar gaat in 2016 op een andere locatie samen met twee andere eigenaren met hetzelfde concept en onder dezelfde naam open.

De bekende broodjeszaak Sal Meijer aan de Scheldestraat, vlak bij de RAI, in Amsterdam sluit per 31 december zijn deuren. In het voorjaar opent het bedrijf op een andere locatie weer de deuren.

De huidige eigenaars Maurits Blog en zijn vrouw Marjan, beiden 68, besloten te stoppen met de zaak op de huidige plek omdat ze er met de verhuurder niet uitkwamen. De huur werd sterk verhoogd en een opvolger uit eigen kring ontbrak.

Het echtpaar Martijn Koppert en Claudia van Nieuwkerk besloten daarop de zaak, samen met Blog, op een ander adres voort te zetten. Waar is nog niet bekend, ze zoeken nog een geschikte locatie.

De zaak gaat onder dezelfde naam en hetzelfde concept volgend voorjaar verder, onder toezicht van het rabbinaat. 'Koosjer en met dezelfde broodjes.' Blog en zijn vrouw blijven in de zaak werken, maar zullen wel minder uren gaan draaien.

De broodjeszaak die in 1964 door Sal Meijer, de schoonvader van Blog, op de Nieuwmarkt begon, is een begrip in de stad en ver daarbuiten. Niet alleen vanwege de leverworst, ossenworst, viskoekjes, pekelvlees en broodjes halfom, maar ook vanwege de unieke sfeer. De zaak verhuisde in de jaren tachtig naar huidige locatie in de Scheldestraat.