nieuws

Nieuwe Hygiënecode: hulphond mag wel restaurant in

Restaurant

In de nieuwe Hygiënecode voor de horeca die 1 april 2016 ingaat, is een paragraaf opgenomen over hulphonden. Volgens de nieuwe regels mogen hulphonden wel worden toegelaten in horecabedrijven en dus ook in restaurants.

Nieuwe Hygiënecode: hulphond mag wel restaurant in

Recent weigerden twee Nederlandse horecabedrijven een hulphond. Wereldrestaurant Atlantis in Gouda en Las Carretas in Oldenzaal. Dit laatste restaurant kwam op haar beslissing terug. Op sociale media ontstond veel ophef en ook onduidelijkheid over de regelgeving. 

Duidelijkheid

De nieuwe Hygiënecode biedt duidelijkheid: hulphonden mogen wel worden toegelaten tot restaurants, ook die met een open keuken en buffetrestaurants. De code uit 2007 geeft hierover geen duidelijkheid.

Huisdieren

Wat ‘normale’ huisdieren betreft blijven de regels van kracht dat huisdieren niet zijn toegestaan in ruimtes waar eten en drinken wordt bereid of opgeslagen.

De volledige paragraaf over de hulphond luidt:

Blindengeleidehonden en hulphonden mogen worden toegelaten tot de horecagelegenheid. Zij mogen niet in bereidingsruimten komen.

Reageer op dit artikel