nieuws

Pierre Wind duikt met ROC-studenten in praktijkonderzoeken

Restaurant

De bekende kok Pierre Wind heeft er een uitdaging bij. Hij wordt ‘practor’ bij het ROC Mondriaan in Den Haag. Samen met studenten en docenten doet Wind daar onderzoek naar de belevingskant van spijs en drank.

Pierre Wind duikt met ROC-studenten in praktijkonderzoeken

Deze zogenoemde practoraten – vergelijkbaar met hbo-lectoraten – zijn voor excellente leerlingen op het mbo. ROC Mondriaan is de eerste mbo-opleiding in de regio die hiermee begint. Doel ervan is het beter verbinden van school met de buitenwereld.

Het practoraat moet een combinatie worden van een inspirerende omgeving, een ontdekkingscentrum en een ‘skills lab’ in het middelbaar beroepsonderwijs. Maar het is ook een platform voor kennisuitwisseling tussen het bedrijfsleven en de mbo-scholen. ‘Het zou geweldig zijn als meerdere mbo’s dit idee overnemen’, vindt de beroemde Haagse kok.

Op de ROC-afdeling Horeca en Facilitaire dienstverlening wordt in september begonnen met de practoraten, waarin studenten bijvoorbeeld gaan analyseren wat het effect van zout is en hoe je mensen aan de groenten krijgt, zo meldt het AD. Het project wordt gesteund door het programma Buitengewone mbo-scholen’ van het Ministerie van Onderwijs.

De topkok, ook bekend van tv, werkt daarnaast als chef-kok van Tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag, het eerste rijdende restaurant in een – omgebouwde – tram in Nederland.

Reageer op dit artikel