nieuws

SVH Meestertitel Jef Schuur van Bij Jef* Texel

Restaurant 320

Jef Schuur, van Bij Jef op Texel heeft donderdag 21 april zijn Meesterproef SVH Meesterkok succesvol afgelegd. Hiermee is Texel een tweede SVH Meestertitel rijker, nadat gastvrouw en mede-eigenaar Nadine Mögling in 2014 haar titel SVH Meestergastheer ontving. Daarmee zijn ze het derde koppel in Nederland met een restaurant en beiden een SVH Meestertitel.

SVH Meestertitel Jef Schuur van Bij Jef* Texel

De meesterproef van Jef Schuur werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam), Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve** in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij waren erg onder de indruk van de proef. ‘Jef en Nadine creëren op Texel hun eigen droom. Ze blijven zich doorontwikkelen en zijn nooit klaar met dromen en doen. Het team is een geheel, een zwart-witte brigade die elkaar feilloos aanvoelt. Jef ontvangt alle gasten persoonlijk en neemt de kaart met hen door.’ Op die kaart zijn veel lokale Texelse producten te vinden, zoals bij het gerecht ‘Waddenzeekokkels, lamsvang, peterseliewortel en sap van gepofte knolselderij’, dat erg in de smaak viel bij de commissie.

Kroon op carrière

Schuur werkte bij diverse restaurants in binnen- en buitenland voordat hij op zijn 25ste besloot zijn droom te realiseren: een eigen restaurant op Texel, het eiland waar hij is opgegroeid. Inmiddels is Bij Jef uitgegroeid tot een restaurant-hotel op niveau, met acht hotelsuites en een Michelinster. Met de titel SVH Meesterkok wil Jef Schuur graag een kroon zetten op zijn persoonlijke carrière. ‘Als jochie keek ik al op naar deze titel, maar die leek toen nog mijlenver weg. Nu wil ik een voorbeeld zijn voor de jeugd. Ze inspireren en laten zien dat, als je er hard genoeg voor werkt, je alles kunt bereiken. Als ik de mogelijkheden niet had gehad om bij anderen in de leer te gaan, was ik nooit zover gekomen. Daarom wil ik mijn kennis graag delen met mijn team en collega’s, nu en in de toekomst. Want wat is er mooier voor een leerling-kok dan het vak te leren van een SVH Meester.’

Reageer op dit artikel