nieuws

Pop-up De Swarte Leeuw: mobiele keukens en speciaalbier

Restaurant 116

Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw opent opnieuw haar deuren in de voormalige koffiehoek van de Laurenskerk in Rotterdam. Naast diverse mobiele keukens, krijgen speciaalbieren ook de nodige aandacht deze keer.

Pop-up De Swarte Leeuw: mobiele keukens en speciaalbier

Deze keer is er nog meer te proeven in De Swarte Leeuw dan voorheen; de keuken zal deze zomer verzorgd worden door verschillende mobiele keukens uit alle windstreken. Daarnaast is de bierkaart flink uitgebreid met tal van bijzondere bieren.

Menu varieert

Het blijft een verrassing wat er op het menu staat bij De Swarte Leeuw. De kaart van kleine gerechten is er altijd, maar de lunch en het diner worden regelmatig verzorgd door een mobiele keuken. En dus staan er de ene keer culi hamburgers op het menu en de andere keer Thaise curry of mosselen. Op de Facebookpagina van De Swarte Leeuw is te vinden welke culinaire camper voor de deur van de kerk geparkeerd staat.

Uitgebreide bierkaart

De Swarte Leeuw is vernoemd naar een Rotterdamse brouwerij, waarvan de oprichter Dirck Pesser in de kerk begraven ligt. De brouwerij is er allang niet meer, maar de geest van Pesser is nog aanwezig in de vorm van een uitgebreide bierkaart met daarop verschillende ambachtelijk gebrouwen abdijbieren zoals St Bernardus en Corsendonk Pater. Op verzoek van de beiaardier van de Laurenskerk is er ook een speciaal beiaardbier van Broeder Jacob op de kaart opgenomen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Food for Thought, de exploitant van De Swarte Leeuw (tevens verantwoordelijk voor pop-up restaurant A La Plancha) vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen van groot belang. Een deel van de inkomsten van het proeflokaal zal dan ook naar de Laurenskerk gaan, wat helpt om dit monument te onderhouden en te behouden. Daarnaast biedt Food for Thought mede werkgelegenheid aan werknemers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Openingstijden

De Swarte Leeuw huist aan het Grotekerkplein 27 Rotterdam en is open van maandag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 20.00 uur. Op zondagen geopend bij evenementen. Als er bijzondere gelegenheden plaatsvinden in de kerk, zal De Swarte Leeuw gesloten zijn. Alle info over openingstijden is te vinden op de Facebookpagina en website.

Reageer op dit artikel