nieuws

Belgische sterchef Kobe Desramaults opent derde zaak in Gent

Restaurant 1886

De Belgische sterchef Kobe Desramaults opent een nieuw restaurant in Gent. Hij maakte vorig jaar al bekend te stoppen met zijn sterrestaurant In de Wulf in Dranouter.

Belgische sterchef Kobe Desramaults opent derde zaak in Gent

Kobe Desramaults – geuzennaam ‘Flemisch Foodie’ – sluit in december de deuren van zijn zaak In de Wulf. ‘Ik heb me hier enorm geamuseerd, maar rijk ben ik er zeker niet van geworden,’ zei hij hier eerder over. Nu onthult hij zijn nieuwe plannen.

‘De bedoeling is dat gasten zich volledig aan ons overgeven. Niets à la carte, je krijgt wat wij die dag koken. Alsof je naar een concert gaat: er is een playlist, een opbouw, een ritme en een tempo, en het mag twee uur duren. Daarna mag je blijven plakken en zeveren zolang je wil, maar in die twee uur heb ik de touwtjes in handen.’

Niet geschikt voor groepen

‘Het is misschien erg on-Vlaams, want je zult niet de tijd hebben om tussen twee gerechten door een broodmandje leeg te eten. Eigenlijk is het zo geconcentreerd qua beleving dat je best alleen komt, of met twee. Voor groepen die willen praten, zal het echt niet geschikt zijn.’

Gerechten Kobe Desramaults nog geheim

Kobe Desramaults krijgt in zijn derde zaak 16 couverts; alle gasten zitten dicht bij de open keuken. Wat de chef gaat serveren is nog geheim. ‘Het zal wel stroken met mijn filosofie: terroir, vertrekken van het beste, ingrediënten van bij ons. Nogal wat mensen verwarren terroir met grootmoeders keuken. Maar het is niet omdat je met lokale producten werkt, dat je vastzit in een oude keuken.’

De nieuwe zaak komt in Gent, aan de Oude Beestenmarkt in een pand dat in Belgie bekend staat als de oude Belgacom-toren. De chef heeft al twee zaken in deze plaats: De Vitrine en De Superette.  Hoe het er uit gaat zien, zegt Desramaults niet. Wel zegt hij wat het niet gaat worden. ‘wars van alles wat nu trendy is in restaurants. geen vintage, hout, een tikje industrieel. Dat mag het zeker niet worden.’

Reageer op dit artikel