nieuws

Komst nieuwe titel SVH Meester Horecaondernemer zeker

Restaurant 3185

SVH lanceert op de Horecava 2017 de nieuwe Meestertitel: SVH Meester Horecaondernemer. De afgelopen maanden is na draagvlak- en haalbaarheidsstudies de knoop doorgehakt, zegt SVH-directeur Ricardo Eshuis.

Komst nieuwe titel SVH Meester Horecaondernemer zeker

Eerder was al aangekondigd dat SVH en KHN de kansen en mogelijkheden van een nieuwe Meestertitel, gericht op ondernemerschap, onderzochten. SVH-directeur Ricardo Eshuis laat nu weten dat de titel SVH Meester Horecaondernemer er daadwerkelijk komt. De komende maanden wordt de inhoud van de meesterproef uitgewerkt en wordt een commissie samengesteld die de proeven gaat afnemen.

Op de Horecava in januari 2017 wordt de titel officieel gelanceerd. ‘Het is mooi dat we straks een Meestertitel bieden die zowel een Alida’s Smulpaleis in Roden als Robert Jan Nijland van ’t Nonnetje in Harderwijk, en iedereen daartussenin, kan halen’, zegt Eshuis.

Ondernemersvaardigheden

De vraag naar de nieuwe titel is vanuit verschillende hoeken van de branche geuit, zegt hij. In deze nieuwe meestertitel moet de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemersvaardigheden in de horeca geborgd zijn. ‘Vanuit verschillende kanten uit de branche is gebleken dat veel ondernemers trots zijn op hun vak en behoefte hebben aan boegbeelden.’

De titel zal zich richten op ondernemer-eigenaren van alle soorten horecaondernemingen. Dat zijn bij uitstek die ondernemers die in hun eigen omgeving het verschil kunnen maken en gezichtsbepalend zijn voor de sociale omgeving waarbinnen zij opereren. De titel is dus niet gericht op franchisenemers in grote(re) ketens.

Koffie en bier

SVH voegt binnenkort ook op andere vlakken erkende diploma’s toe aan het portfolio, bijvoorbeeld op het gebied van koffie en bier. In Misset Horeca 16, die verschijnt op 5 augustus, een interview met Ricardo Eshuis, waar hij op die plannen ingaat.

Reageer op dit artikel