nieuws

Conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp opent restaurant Arles in Amsterdam

Restaurant 2276

Conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp heeft met zijn bedrijf H-Hospitality een Franse neo-bisrtro geopend in de Amsterdamse Pijp: Arles. De Franse Numa Muller, uit de stad waar het restaurant naar vernoemd is, is chef-kok.

Conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp opent restaurant Arles in Amsterdam

Huiskamp en compagnon Bob Hamersma liepen al langer met de gedachte een eigen restaurant te openen. Muller heeft al verschillende keren pop-up restaurants in Amsterdam georganiseerd en wilde een vaste stek.

De twee partijen ontoetten elkaar bij toeval en kregen niet lang daarna ook nog een pand in De Pijp in de schoot geworpen: de eigenaren van restaurant À la Ferme wilden ermee stoppen.

Muller, chef-kok, wereldreiziger en jazzmuzikant, had een restaurant in de Provence, maar verruilt dat nu voor restaurant Arles in Amsterdam. Hij neemt twee chefs mee uit Zuid-Frankrijk en ontvangt vanaf 20 september gasten.

Harold Hamersma

Huiskamp was nauw bij de ontwikkeling en verbouwing betrokken, maar heeft er een solide team dat de dagelijkse leiding heeft. Hamersma zal wel meer in het restaurant zijn. Vader Harold Hamersma heeft een adviserende rol gehad bij het samenstellen van de wijnkaart.

Die kaart is verder samengetseld door Xander Waller, die onder meer werkte in de restaurants Rijssel en Gebr. Hartering. Op die kaart is een belangrijke rol weggelegd voor vin nature wijnen. Van de à la carte kaart kan voor 34 euro een driegangenmenu worden samengesteld.

Interieur

Het interieur is uiteraard ontworpen door H-Hospitality, waarbij regelmatig naar Frankrijk is afgereisd voor onder meer de wanddecoratie. Onderdeel daarvan is de eclectische, op de stad Arles geïnspireerde kunst en fotografie-collectie. Zo ook de muziekkeuze, waarin Mullers voorliefde en kennis van het eigentijdse Franse jazz-métier doorklinkt.

Binnen is gewerkt met natuurlijke materialen. Houten vloeren, fraai tegelwerk en sfeervol geschilderde wanden. Het restaurant bestaat uit drie verschillende ruimtes en heeft een kleine met wijnranken overgroeide patio.

Ook is het restaurant het eerste horecabedrijf in Amsterdam waar koffie wordt geschonken van Jeroen Veldkamps CoffeeLab Under Construction.

Ronald Huiskamp is columnist van Misset Horeca en hoofdjurylid van de Koffie Top 100.

Reageer op dit artikel