Volendamse pofferkraam bakt Lekkerste Wafel 2016

Volendamse pofferkraam bakt Lekkerste Wafel 2016
Vlnr: Hao-En Looi (2e), winnaar Thijs Haakman en Roderik Laanbroek (3e)

Thijs Haakman van Poffertjesmobiel Haak in Volendam heeft op de Horecava de eerste editie gewonnen van de wedstrijd Lekkerste Wafel 2016. Zijn creatie Hemels Zoet viel het meest bij de jury in de smaak.

Aan de eerste editie van de Lekkerste Wafel deden zeven bedrijven mee. Als tweede eindigde Hao-En Looi van Gracy’s in Rotterdam met Honey Wafflelicious en op de derde plek staat Roderik Laanbroek van Pannen en Koeken in Westcapelle.

Haakman maakt zijn winnende wafel al acht jaar in zijn poffertjeskraam en werkt met eigen ontwikkeld beslag. Zijn geheim is ook dat hij veel meer boter gebruikt dan veel andere wafelbakkers, waardoor de wafel van buiten mooi krokant is en van binnen nog zacht.

Juist deze eigenschappen en de voortreffelijke smaak van die wafel deden de jury besluiten Haakman tot winnaar uit te roepen. De topping van slagroom, vers fruit en chocolade is misschien niet de meest verrassende die de jury proefde, maar de smaak maakt dat dubbel en dwars goed.

Sponsorprijzen

De SVO sponsorprijs ging naar Hans Verweij van Hotel Mama in Uden, die met zijn Wafellollie een originele presentatie had. De Koopmans sponsorprijs ging naar Hanneke Prinsen van Pancake-S in Eindhoven. Haar Korenaarwafel van pecannotenbeslag was mooi van smaak en leuk gepresenteerd, maar haar wafelijzer werkte niet mee waardoor ze een forse tijdsoverschrijding had en daardoor buiten de top 3 eindigde.

Het reglement schrijft voor dat de deelnemers 8 minuten hebben voor 3 wafels, en dat elke halve minuut overschrijding 5 strafpunten oplevert.

De wedstrijd om de Lekkerste Wafel moet een tweejaarlijkse wedstrijd worden, afgewisseld met het NK Pannenkoeken bakken. Beiden worden georganiseerd in samenwerking met Koopmans Profesional.

Bekijk een hier en fotoverslag van de wedstrijd en hier een overzicht van de wafels.