nieuws

Noma opent pop-up in Mexico

Restaurant 1001

‘It will be hot, steaming and unpredictable’, schrijft René Redzepi over het nieuwe Noma pop-up restaurant dat van 12 april tot 28 mei de deuren opent in Mexico.

Noma opent pop-up in Mexico

Redzepi omschrijft Mexico als de plek die hij als zijn tweede thuis beschouwd vanwege de vele vakanties die hij er doorbracht. Het restaurant betreft een outdoor open-air locatie gelegen in de jungle van Tulum, nabij de Caribische Zee.

Samenwerking

In het restaurant wordt samengewerkt met voormalig Noma souschef Rosio Sanchez. Redzepi reisde onder meer met haar zes maanden door Mexico op zoek naar bijzondere producten om mee te werken.

Pop-ups

Noma opent dit voorjaar restaurant 108 in Kopenhagen. Het wordt een samenwerking met kok Kristian Baumann. De naam van het restaurant refereert naar het adres aan de Strandgade in Christianshavn. Eerder opende hij pop-up restaurants in Sydney, en Tokio. 

Beste van de wereld

In september maakte Redzepi bekend dat hij in 2016 de deuren van zijn toprestaurant Noma in Kopenhagen sluit, omdat hij wilde starten met een restaurant met seizoensgebonden keuken – waar vooral zou worden gewerkt met eigen gekweekte groenten. Noma werd meermalen verkozen tot beste restaurant van de wereld.

Reageer op dit artikel