Restaurant Huis de Wiers volledig vernieuwd

Restaurant Huis de Wiers volledig vernieuwd

Restaurant Huis de Wiers in Vreeswijk bestaat dit jaar tien jaar en heeft dat jubileum aangegrepen het restaurant deze zomer volledig te verbouwen en opnieuw in te richten.

Het restaurant zit in een voormalig Landhuis Huys Wiers uit de zeventiende eeuw, dat (eerder al) volledig opnieuw werd opgetrokken in een moderne, eigentijdse stijl. In het souterrain, onder de authentieke kruisgewelven, zit het restaurant.

'Aangezien ons restaurant dit jaar tien jaar bestaat vonden wij het tijd voor vernieuwing', zegt bedrijfsleider Sanne van der Eerden. 'Een geheel nieuw interieur, met de tijd mee en met een upgrade qua sfeer en comfort. Maar uiteraard met behoud van de authentieke kruisgewelven en de Huis de Wiers-stijl die onze gasten van ons gewend zijn.'

Lokale producten

In de keuken wordt veel met lokale producten gewerkt, en dat is ook voor de nieuwe inrichting gedaan. Zo zijn de tafelbladen gemaakt van plataanhout uit lokale kap en de onderstellen gemaakt bij een lokale staalboer. Dat hout komt ook weer terug in de tafels op het terras met uitzicht op de tuin en de Vaartsche Rijn.

De banken in het restaurant zijn gestoffeerd met een suède bekleding die ook weer terugkomt in de omslag van de menukaarten. De inrichting is gedaan in samenwerking met Ex interiors, die met veel designspullen kwamen en zorg droegen dat de verschillende ruimten in het restaurant één geheel vormen.