Sneak preview Gault&Millau-gids 2017

Sneak preview Gault&Millau-gids 2017

De Gault&Millau-gids en bijbehorende awards worden maandag 7 november bekendgemaakt op de vakbeurs Gastronomie-Fine Food Professional, maar we kunnen hier vast een tipje van de sluier oplichten.

Lekker is geweesrt en dan is traditioneel GaultMillau – dat sinds dit jaar wordt geschreven als Gault&Millau – de volgende. Maandag 7 en dinsdag 8 november vindt in de Utrechtse Jaarbeurs de vakbeurs Gastronomie-Fine Food Professional plaats, op de maandag worden de Gault&Millau Awards uitgereikt en de Gault&Millau-gids 2017 gepresenteerd.

In die gids staan 37 nieuwe vermeldingen, 32 restaurants zijn uit de gids verdwenen. De 'eredivisie' (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.

De hoogst genoteerde nieuwkomers zijn Tribeca in Heeze van Jan Sobecki, The White Room in Amsterdam van Jacob-Jan Boerma en Arturo Dalhuisen en Meliefste in Wolphaartsdijk van Thijs Meliefste.