nieuws

Jan Sobecki: nu al twee sterren voor Tribeca is heel bijzonder

Restaurant 2251

‘We zweven nog, het gevoel moet landen’, Jan en Claudia Sobecki stralen van oor tot oor na de bekendmaking van de Michelingids 2017, met twee sterren voor hun pas geopende restaurant Tribeca.

Jan Sobecki: nu al twee sterren voor Tribeca is heel bijzonder

We staan nog te trillen en mijn maag keert zes keer per seconde om. We staan in een nieuwe omgeving, met een nieuw team, een nieuwe keuken. Eigenlijk zijn we een nieuw restaurant. Het was zwaar om het niveau van Chapeau! Te evenaren, We gingen er niet vanuit dat we meteen twee sterren zouden krijgen.’

Hoofdinspecteur Werner Loens prijst Sobecki: ‘Hij heeft in heel korte tijd iets heel bijzonders laten zien. Hij kan in de toekomst nog een hele grote worden.’

Die hint op een mogelijke derde ster in de toekomst bevalt Sobecki wel. ‘Het is bijzonder dat hij dat zegt, maar als je het analyseert is het zo. Als je al na drie maanden zo’n onderscheiding krijgt, en je moet nog dertig jaar, dan is onze instelling niet: we zijn er. Nee, we beginnen pas. Ik wil niet arrogant zijn, zeggen dat wij het nieuwe driesterrenrestaurant worden, maar de mogelijkheid is er.’

bekijk hieronder het interview met Jan en Claudia Sobecki:

Reageer op dit artikel