Bib Gourmand restaurant verhuist

Bib Gourmand restaurant verhuist

Restaurant Bij Jaap, in bezit van een Bib Gourmand, gaat binnen Assen verhuizen. De zaak gaat van De Torenlaan naar de Markt . Maandag 9 november 2015 kreeg Bij Jaap van eigenaren Jaap en Trijntje Braaksma een Bib van Michelin.

‘De Markt ontwikkelt zich tot hét horecaplein van Assen, terwijl De Torenlaan niet op de looproute ligt. En op de Markt kunnen we ons eigen terras inrichten,’ verklaard Braaksma de verhuizing.

Op maandag vier april 2016 heropent Bij Jaap op de nieuwe locatie op de markt. In dit pand zat voorheen Fosbury. Aan het concept wijzigt eigenaar Jaap Braaksma niets. Het restaurant aan de Torenlaan sluit op 26 maart.

Bij Jaap blijft werken met haar verrassingsmenu. ‘95 Procent van de gasten kiest hiervoor. Een klein deel wilde toch weten wat ze gaan eten, vandaar dat we ook een keuzemenu hebben opgetuigd. Voor 35 euro. Gewoon gecalculeerd, maar wel onder de norm van Michelin van 37 euro die ze stelt voor een Bib. ‘

Jaap Braaksma werkte voor hij zelfstandig ondernemer werd onder meer bij La Belle Epoque, Onder de Linden in Aduard, De Heeren van Harinxma op Landgoed Lauswolt en bij ‘t Gerecht in Groningen. Hij nam in 2011 De Moriaan in Assen over en gaf de zaak toen ook zijn eigen naam.