nieuws

Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef

Restaurant 90

Remon van de Kerkhof, sommelier bij Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam, heeft een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd. Binnenkort zal Remon van de Kerkhof geïnaugureerd worden als 32ste SVH Wijnmeester. 

Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef

Van de Kerkhof is een jaar geleden teruggekeerd uit Australië, waar hij de afgelopen tien jaar verbleef. Hij deed er de studie ‘Viticulture’ aan de University of Adelaide en werkte onder meer bij Penfolds Magill Estate Restaurant en Black by Ezard at The Star. In Sydney ging hij onder meer aan de slag voor Aria Restaurant en daarna bij Rockpool Bar & Grill, dat naar eigen zeggen met 4.500 wijnen de grootste wijnkaart van het zuidelijk halfrond heeft.

Buitenlandse ervaring
Van de Kerkhof geeft aan veel geleerd te hebben tijdens zijn verblijf in Australië. Zo heeft hij veel ervaring opgedaan met verschillende culturen, wat hem in Nederland zeker van pas komt. Ook heeft hij ervaren dat de organisatie achter de schermen perfect in orde moet zijn. ‘Sometimes you have to go slower to go faster’, aldus Van de Kerkhof. Vorig jaar besloot hij om weer in Nederland te gaan wonen, waar hij terugkeerde bij zijn oude werkgever, Restaurant Parkheuvel** en SVH Meesterkok Erik van Loo.

Meesterwaardig
De commissie bestaande uit SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn in Nijmegen), Roy Pelgrim (Restaurant Cordial* in Oss) en Ronald Opten (Restaurant La Rive* in Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland zijn erg enthousiast over Van de Kerkhof. ‘Hij is een topper in zijn vak, passievol, hij weet wat hij doet en weet een verrassend goede smaakverdieping aan te brengen in zijn wijn-spijscombinatie. Prachtige voorbeelden waren de ‘Met truffel verrijkte aardappelcrèmesoep’ met de Thorne & Daughters Field Blend Rocking Horse (2014) en de ‘Kort gegrilde lijngevangen zeebaarsfilet met verschillende bereidingen van bloemkool, gel van eidooiers met hierbij een visjus geïnfuseerd met amandel’ met Coume del Mas Folio (2014).’ De commissieleden waren erg onder de indruk van de masterclass met het thema ‘Vintage Australian’ die onderdeel was van de Meesterproef SVH Wijnmeester. De fantastische keuze van wijnen, de voorbereiding en de uitvoering waren totale perfectie, absoluut Meesterwaardig.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels