nieuws

Lars van Galen: ook grand café in Almelo

Restaurant 2374

Lars van Galen van Hotel-Restaurant ’t Lansink in Hengelo, bekroond met Michelinster, wordt samen met zijn zakelijk partner Richard van den Hoeven ook exploitant van een grand café in Almelo in de voormalige Ledeboerbank.

Lars van Galen: ook grand café in Almelo

Lars van Galen en Richard van den Hoeven runnen naast hun hotel-restaurant ook de Frites Boutique en zijn verantwoordelijk voor de horeca in Huis Singraven in Denekamp. Naast trouwlocatie is Huis Singraven ook geschikt voor diners en pianoconcerten. Van Galen kookt ook in de historische stoomtreinen van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo.

Eind vorig jaar werd ’t Lansink Hofleverancier. Het bedrijf bestaat al ruim honderd jaar. In 2012 werden Lars van Galen en Richard van den Hoeven eigenaar. Het hotel telt op dit moment 25 luxe kamers, een restaurant, een chefs table, diverse zalen en een tuin/terras. In de honderd jaar dat het bedrijf nu bestaat telde het slechts vijf hoteliers.

't Lansink Hengelo

’t Lansink Hengelo

Grand café Almelo: Ledeboer

De dagelijkse leiding van het grand café in het centrum van Almelo dat de naam ‘Ledeboer’ krijgt is in handen van sommelier Bart Loskamp en chef-kok Rick Blanken. De verwachte openingsdatum is 1 april.

Richard van den Hoeven: ‘We starten met grand café Ledeboer van dinsdag tot en met zaterdag. Maar op termijn kan dit natuurlijk meer worden. Naast het café willen we ons toeleggen op evenementen en partijen, zoals bruiloften. Met de voorzijde aan het evenementenplein zijn er kansen genoeg. Zo kijken we ook naar de aanleg van een terras’.

Het concept moet laagdrempelig worden en bereikbaar zijn voor de ‘gewone’ Almeloër, laten de exploitanten weten in Dagblad Tubantia.

Leestip:
Meer van Lars van Galen op Misset Horeca

 

 

Reageer op dit artikel