nieuws

René Bogaart opent Pavarotti in oude station Delft

Restaurant 3132

René Bogaart van Big Horeca, het bedrijf achter zaken als Gina (Leidschendam) Clooney (Zoetermeer) en Volle Maan (Leidschendam) opent een tweede locatie van Pavarotti in Delft. De eerste vestiging van de Italiaanse formule Pavarotti opende eind 2016 in Zoetermeer.

René Bogaart opent Pavarotti in oude station Delft
Pavarotti in Zoetermeer krijgt een zusje in Delft.

René Bogaart staat met zijn horecabedrijven op nummer 81 in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken van 2016. Met 9 vestigingen boekte hij 11,3 miljoen euro omzet. Bogaart is terug te vinden in meerdere top 100 lijsten van Misset Horeca: Met Gina staat hij op 6 in de Terras Top 100 van 2016 en Clooney staat in de Terras Top 100, op nummer 55 in 2016. 

Naast Gina, Cloony en Volle Maan exploiteert Bogaart ook Ice Paradise, Napoleon, Kapitein Haak, Carpe Diem en Bij Oma. Ook participeert hij samen met ijsspecialist Luc Blok in Luciano’s Zoetermeer.

Pavarotti in Delft in het voormalige stationsgebouw gaat pizza en pasta serveren tegen gunstige prijzen (pizza en pasta’s vanaf 4,50 euro), maar krijgt ook een wijnbar. De NS verkocht het rijksmonument aan Open Development van mede-eigenaar Jesse Bonjer.

Bonjer zei over dit project eerder tegen Misset Horeca: ‘We gaan het prachtige Rijksmonument uit 1885 transformeren en weer publiek toegankelijk maken: de stationshal wordt een horecagelegenheid (wijnbar/restaurant) met terras in het nieuwe Park Spoorloos.’

Stationsgebouw Delft krijgt horecafunctie

Het voormalige stationsgebouw in Delft (foto 2015)

Pavarotti Delft kan ongeveer duizend gasten aan. De horecaformule gaat de volledige benedenverdieping van de locatie beslaan, in totaal 2300 vierkante meter groot. Op de etage komen kantoren. Eerder was nog sprake van hotelkamers, maar deze plannen zijn van de baan. Op een steenworp afstand van Pavarotti is een Student Hotel gepland en ook in het Antoni-gebouw staat een hotel ingetekend.

Wanneer het nieuwe horecabedrijf in Delft van start kan, is nog niet bekend. Het vergunningentraject is net opgestart. Bonjer hoopt dit jaar nog met de verbouwing van het Rijksmonument te kunnen beginnen.

’t Goude Hooft

Rene Bogaart kreeg grote bekendheid in Den Haag toen hij samen met toenmalig zakenpartner Van Asselt de herberg ’t Goude Hooft aan de Haagse Groenmarkt nieuw leven in blies. Een cameraploeg van de regionale zender TV West maakte hier twee seizoenen lang een verslag van. ’t Goude Hooft zou een van de drie oudste horecabedrijven van Nederland zijn en stamt uit de vijftiende eeuw.

Reageer op dit artikel