nieuws

Ron Blaauw culinair adviseur in Haarlem: The Gin Sum Club wordt Bistrobar Indonesia

Restaurant 6780

The Gin Sum Club wordt Bistrobar Indonesia. Koks Ron Blaauw en Agus Hermawan worden culinair adviseurs bij het Haarlemse restaurant.

Ron Blaauw culinair adviseur in Haarlem: The Gin Sum Club wordt Bistrobar Indonesia

TGSC blijft in april nog open. Na de verbouwing in mei, opent het als Bistrobar Indonesia. De klassiekers van de kaart van Ron Gastrobar Indonesia by Ron Blaauw zullen terug te vinden zijn op de kaart van de toekomstige Bistrobar Indonesia in Haarlem.  The Gin Sum Club (TGSC) maakt hiermee een overstap naar een laagdrempeliger concept. Bistrobar Indonesia is op zoek  naar een chef-kok, chef de partie en medewerkers in de bediening, meldt Ron Gastrobar Indonesia op Facebook.

TGSC na verbouwing Bistrobar Indonesia

‘Op de dag dat TGSC 1 jaar bestaat maken wij bekend hoe wij verder gaan’, vervolgt het restaurant op social media. ‘Een dubbel gevoel… We hebben een fantastisch mooi restaurant neergezet, maar we zijn niet bang om te veranderen als de mooie stad Haarlem en haar inwoners daarom vragen. We zijn druk bezig met alle voorbereidingen.’ Het restaurant krijgt qua inrichting een beetje een jungle-achtige sfeer. ‘Veel planten en bamboe aan het plafond’, vertelt eigenaar Thierry Smagge.

Smagge gooit een jaar na de opening van TGSC het roer om omdat de drempel voor gasten om op doordeweekse dagen komen, te hoog bleek. ‘Mensen die hier komen, vinden het fantastisch’, vertelt Smagge aan Misset Horeca. ‘Maar zien het als een avondje uit. Waardoor ze wel in het weekend komen, maar niet zo snel doordeweeks.’

Bistrobar Xo

Begin deze maand werd ook bekend dat Ron Blauw huisadviseur wordt van Bistrobar XO. Bistrobar XO opent op maandag 24 april aan het Stationsplein in Roermond de deuren.  Met XO is de topkok voor het eerst verbonden aan een zaak in het zuiden van het land.

Ron Blaauw als culinair adviseur

De cv. van Ron Blaauw als culinair adviseur is de afgelopen jaren flink gegroeid. Bistrobar Berlin in Nijmegen opende op 15 januari 2016 de deuren met Ron Blaauw als huisadviseur. Ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens staan daar aan het roer. Verder gaat Blaauw zich nog als culinair adviseur verbinden aan het restaurant Escobar. Willem Alberts (35) en Roderick Kunst (29), twee medewerkers van Ron Blaauw starten Escobar, een Spaans restaurant in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam. Tevens verbond de topkok zich aan Pasta e Basta, aan Bridges in hotel The Grand in Amsterdam en Central Park in Voorburg.

Lees ook: Ron Blaauw opent Indische Gastrobar in Ouderkerk: ‘Rijsttafel 2.0′

Laagdrempelige kwaliteit

Ron Blaauw begon het concept Gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw dichtdeed. De sterrenchef wilde kwalitatief hoogstaand eten bieden, maar laagdrempelig en tegen een vriendelijke prijs. Zo zag Rons Gastrobar het licht. En het sloeg aan.

 

 

 

Reageer op dit artikel