nieuws

Carsten Klint weg bij Central Park by Ron Blaauw

Restaurant 1763

Carsten Klint (42) vertrekt bij Central Park by Ron Blaauw in Voorburg, het voormalige restaurant van Henk Savelberg. Klint heeft zijn belang in het hotel en het restaurant aan zijn twee vennoten overgedragen op dinsdag 18 juli 2017. Klint was bijna drie jaar betrokken bij het horecabedrijf. 

Carsten Klint weg bij Central Park by Ron Blaauw
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant Voorburg / restaurant Savelberg werd vorig jaar overgenomen door Carsten Klint en Ron Blauw

Carsten Klint gaat zich weer bezighouden met zijn andere werkzaamheden en draagt per direct zijn verantwoordelijkheden over aan het bestaande team. Harrie Baas, voormalig gastheer en mede-eigenaar van Amarone* behoort sinds 1,5 jaar tot dit team. Hij werkte veel samen met Klint en treedt op als adviseur voor Central Park.

Klint: ‘De afgelopen drie jaar lag de focus volledig in Voorburg en heb ik geen tijd gehad om aan andere verzoeken gehoor te geven. Na overleg met mijn stakeholders zijn we gezamenlijk tot het besluit gekomen om mijn werkzaamheden te beëindigen en de aandelen over te dragen. Klint noemt de ‘stakeholders’ niet bij naam. ‘Het zijn twee stille vennoten en dat willen ze graag zo houden,’ zegt hij tegen Misset Horeca. Ron Blaauw blijft bij Central Park betrokken, zegt Klint.

‘Het is logisch dat andere werkzaamheden stilliggen als je een horecabedrijf start. Ik was zeven dagen per week, 24 uur per dag met Central Park bezig. Maar ik heb veel nagedacht wat ik wilde en daarover gepraat met mijn vennoten. Dan komt je samen tot een beslissing.  We gaan echt op een goede manier uit elkaar. Het is echt een super mooi en dynamisch bedrijf met 32 vaste medewerkers.’

LXRY

LXRY-tv was de enige klus die Klint nog deed tijdens zijn werk voor Central Park. ‘Dat moest ik er tussendoor doen. Komend seizoen gaan we weer 14 afleveringen draaien van 60 minuten in plaats van 30.’

Klints beslissing heeft niets met de kwaliteit van Central Park by Ron Blaauw te maken. ‘De kwaliteit staat buiten kijf. Ik ben trots op alle medewerkers en in het bijzonder op chef-kok Gijs Verbeek die eerst zeven jaar voor Henk Savelberg als chef werkte en vervolgens probleemloos het nieuwe concept van en met Ron Blaauw heeft weten neer te zetten.’

Klint gebruikte zijn grote netwerk om Central Park op de kaart te zetten. Hij was een voorstander van ‘anders ondernemen’. Klint zorgde voor grote naamsbekendheid van het bedrijf door het decor te maken voor diverse tv optredens en commercials. Hunkemoller nam er haar lingerie reclame op en de rtl-4 serie Divorce gebruikte Central Park als decor. Ook werkte Klint samen met merken als Van Gils, BMW en de beddenfabrikant Hastens.

Central Park in Voorburg

Central Park zit in het voormalige restaurant van Henk Savelberg. Deze chef verkocht zijn zaak in 2014 aan Klint en vertrok naar Bangkok.  Klint opende op 6 november 2014, na een grootscheepse re-styling van een maand, samen met sterrenchef Ron Blaauw als consulting chef een nieuw restaurant en boutique hotel: Central Park, by Ron Blaauw.

Voor zijn rol als ondernemer was Klint betrokken bij de SVH Meestertitels, deed hij promotie voor restaurants en werkte hij voor Jan van Lissum. Al die tijd bleef hij wel LXRY tv doen voor SBS6.

Leestips:

Mark Rutte bezoekt Central Park in Voorburg

Vliegende start voor Central Park by Ron Blaauw

Restaurant Savelberg wordt Central Park

Carsten Klint weg bij SVH Meestertitels

Reageer op dit artikel