nieuws

Foodfestival Lindenhoff Fine Food Farm in Baambrugge

Restaurant 1132

Een foodfestival met een kookpodium, culinaire colleges, telers, boeren en chefs als Emile van der Staak, Nel Schellekens en Jan Dirk van Remeker. Maandag 25 september wordt het Lindenhoff-terrein in Baambrugge omgebouwd tot Lindenhoff Fine Food Farm.

Foodfestival Lindenhoff Fine Food Farm in Baambrugge

Het foodfestival Lindenhoff Fine Food Farm vindt maandag 25 september plaats op het terrein van de fameuze boerderij in Baambrugge. Daar  presenteren meer dan veertig leveranciers uit Nederland, Italië, Frankrijk en Zwitserland hun product, visie en ambacht.

Meest innovatieve boer ter wereld

Als spreker is, de door Times Magazine in 2011 tot meest innovatieve boer ter wereld uitgeroepen, Joel Salatin te gast. De Amerikaan heeft zijn bedrijf Polyface Farms in Swoope, Virginia tegen de stroom in ontwikkeld. Op een stuk land met kale, uitgeboerde plekken bouwde hij in de voetsporen van zijn vader een opmerkelijk divers en vitaal agrarisch landschap op: een polycultuur van planten, bomen en dieren die ingenieus op elkaar zijn afgestemd tot een productief organisch geheel.

Foodfestival met tastings, chefs en bier

Daarnaast vinden ook kookworkshops plaats van chefs als Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel, Nijmegen) en Nel Schellekens (voorheen De Gulle Waard). Ook zijn er koffie-tasting van Stooker, Lindenhoff foodfestivaleen theeproeverij van Crusio, bakt Menno live brood in een steenoven, geeft San Mauro de hele dag door olijfolieproeverijen en heeft Brouwerij De Prael een Farmhouse Ale gebrouwen.

Bekijk hier het complete programma.

Reageer op dit artikel