Pop-up restaurant in Scheepvaartmuseum tijdens Amsterdam Light Festival

Pop-up restaurant in Scheepvaartmuseum tijdens Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light Festival van 21 t/m 24 december 2017 opent Het Scheepvaartmuseum in de avonduren haar deuren. Onder de sterrenhemel op het Open Pleyn van het museum komt voor vier dagen een pop-up restaurant.

Bezoekers kunnen van 21 t/m 24 december 2017 op reservering aanschuiven aan lange tafels op het binnenplein van het Scheepvaartmuseum, waar tijdens Amsterdam Light Festival een pop-up restaurant is gevestigd.

In de glazen overkapping van het Open Pleyn zitten zo’n 1000 lampjes om de tafels te verlichten.

Chef-kok Ralph Dalhaus heeft twee arrangementen samengesteld: één gang inclusief dranken voor 29,50 euro of drie gangen inclusief dranken voor 49,50 euro.

Ook kunnen bezoekers mee met een speciale lichtrondleiding of kunnen de net geopende virtual reality tijdreis Dare to Discover op het VOC-schip ‘Amsterdam’ beleven. Daarnaast is het museum deze avonden gratis toegankelijk.

Op het naast gelegen Marineterrein bevindt zich de land expositie van het Amsterdam Light Festival met verschillende lichtobjecten. Om op te warmen tussen de verschillende activiteiten verzorgt Het Scheepvaartmuseum koek en zopie.