Chef-kok Diego Buik veilt nog één keer duurste hamburger voor Serious Request

Chef-kok Diego Buik veilt nog één keer duurste hamburger voor Serious Request

Chef-kok en hamburgerkoning Diego Buik veilt nog eenmaal zijn duurste hamburger ter wereld ten behoeve van 3FM Serious Request.

Diego Buik van South of Houston in Den Haag zette eerder een hamburger van 2050 euro op de kaart. Hij hoopt voor het goede doel van Serious Request in ieder geval uit de kosten te komen.

Gasten die de hamburger met bladgoud, kaviaar, kreeft en Waygu eerder wilden eten moesten wel  twee dagen van te voren bestellen zodat de ingrediënten op voorraad waren. Buik brak er ook het wereldrecord duurste hamburger mee. De chef-kok, beter bekend als de Hamburgerkoning maakte de dure burger ter ere van Internationale Hamburgerdag. De hamburger waarmee Buik het Guinness World Records haalde, staat inmiddels in het Midden-Oosten op de kaart van een nieuw restaurant.

Burgerboek

Naast de burger veilt Buik ook nog  twee exemplaren van zijn nieuwe burgerboek, dat hij samen met HLO Creative Design Agency aan het ontwikkelen is. In het boek 52 Holy Freakin' Moly Burgers’ staan 52 hamburgerrecepten. Bij het boek krijgtde lezer ook het e-book, zodat deze gemakkelijk aan de slag kan met de recepten op tablet of telefoon.

Over Diego Buik

Het boek wordt in april gedrukt en zal in mei 2018 verkrijgbaar zijn. Bestellen kan hier. Buiks liefde voor hamburger gaat diep. Een tatoeage ervan siert zelfs zijn arm. ‘Mijn collega’s zeggen altijd dat er in plaats van bloed, ketchup door mijn aderen stroomt’, zo vertelde hij in een eerder interview aan Misset Horeca. Zijn liefde voor de hamburger ontstond in Londen waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. ‘De burgertrend was daar upcoming. Vond dat super. Terug in Nederland wilde ik daar iets mee doen.'