Stond de zesde editie nog in het teken van groente, dit keer staat zuivel centraal. Deelnemers krijgen culinair-wetenschappelijke informatie en inspiratie over zuivelproducten als boter, kaas, melk, biest, gebakken room, melkvel, geitenboter. Daarnaast wordt aandacht besteed aan plantaardige variaties. Het programma kent veel inbreng van bevlogen chef-koks, wetenschappers en deskundigen uit het bedrijfsleven. De dag bestaat uit plenaire sessies, bezoek aan Friesland Campina Innovation Centre, een infomarkt en een lunch samengesteld door onze koks niveau 4 die allemaal al bij gerenommeerde restaurant werken.
Bijdragen van horeca-experts
De chefs die dit jaar een bijdrage leveren zijn onder anderen Jan Smink; Emile van der Staak - patron cuisinier van restaurant de Nieuwe Winkel in Nijmegen, Christian Wey, fermentatiespecialist met zijn boek Verrot Lekker, André van Dongen, culinair adviseur, Menno Post de kersverse SVH Meesterkok en chef van restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Verder dragen ook zuivelexpert Professor Tiny van Boekel, universitair hoofddocent Kasper Hettinga en zuiveldocent Hein van Valenberg bij aan deze kennisoverdracht. Maar ook Ben Haagsma technoloog R&D en niet te vergeten Jan Dirk van der Voort, veehouder met 90 Jerseykoeien, bekend van de Remekerkaas.
De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR en het Gastronomisch Gilde en kan tegen betaling worden bijgewoond.