nieuws

Restaurant en café in grotere Albert Heijn supermarkten

Restaurant 1239

Albert Heijn wil nog dit jaar zes grotere winkels voorzien van een café en een restaurant waar klanten tussen de boodschappen door een kop koffie kunnen drinken of een vers bereide maaltijd kunnen nuttigen. Dat heeft een woordvoerster van het supermarktbedrijf donderdag bevestigd na een bericht in Het Parool.

Restaurant en café in grotere Albert Heijn supermarkten
(c) Sebastiaan Rozendaal

De eerste vestigingen van Bakery Café en Deli Kitchen worden vrijdag geopend bij de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid. Ook in het centrum van de hoofdstad en in Eindhoven worden de nieuwe concepten aan bestaande supermarkten toegevoegd.

Albert Heijn en horeca

De overige drie locaties die Albert Heijn nog dit jaar op het oog heeft, zijn niet bekendgemaakt. In totaal komen volgens de woordvoerster tientallen winkels in aanmerking. ‘De concepten zijn geschikt voor elke, wat grotere vestiging’, zei ze. ‘We kijken per winkel wat mogelijk is.’

Supermarktrestaurants

Nog geen jaar geleden zei topman Dick Boer van moederbedrijf Ahold nog dat hij weinig brood zag in ‘supermarktrestaurants’, een idee waar concurrenten als Jumbo al langer mee bezig zijn. Toch is ook Albert Heijn er volgens de woordvoerster al langer mee aan het experimenteren. In de restaurants wordt geen alcohol geschonken, waardoor het niet botst met de bestemming van het pand.

Lees meer over blurring: De Wet: Blurring en bestemmingsplan: Mag dat altijd zomaar?

Alles over blurring weten? klik hier.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels