nieuws

Sang-Hoon Degeimbre** gastchef bij restaurant Rijks*

Restaurant 1054

Restaurant Rijks in Amsterdam heeft van 12 tot en met 14 januari opnieuw een internationale topchef in haar keuken staan. Dan komt Sang-Hoon Degeimbre van tweesterrenrestaurant L’Air du Temps in België een lunch en een diner bereiden met de chef van het Rijks, Joris Bijdendijk.

Sang-Hoon Degeimbre** gastchef bij restaurant Rijks*

Degeimbre omschrijft zichzelf graag als wereldburger. Geboren in Korea en opgegroeid in België, opende hij in 1997 zijn restaurant L’Air du Temps. Ten tijde van de opening had Degeimbre al een uitgebreide loopbaan als sommelier achter de rug (onder andere bij de restaurants Le Pré Mondain, Le Vivier d’Oies en La Truffe). De avond dat zijn restaurant opende was tevens de eerste keer dat hij als professionele kok achter het fornuis stond. Een onorthodoxe, maar in Degeimbres geval zeer succesvolle methode.

Voorloper van de moleculaire keuken

Sang Hoon Degeimbre is een van de voorlopers van de moleculaire keuken. Hij zocht al snel de grenzen op van deze revolutionaire technieken, wat resulteerde in gerechten met twee kenmerkende elementen: veel smaak en een explosieve frisheid. Degeimbres inventieve keuken met Aziatische en moleculaire accenten sloeg aan: in 2000 kreeg zijn restaurant L’air du temps zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede ster in 2009.

GaultMillau

In de Gault Millau restaurantgids heeft het restaurant een notering van 18 punten. In de editie van 2014 waardeerde Gault & Millau L’air du temps als het beste groenterestaurant van België en chef Degeimbre werd in 2016 uitgeroepen tot ‘Chef van het Jaar’.

 

Gasten die willen reserveren voor het speciale menu in samenwerking met chef Degeimbre, worden gevraagd een aanbetaling te doen van 50 euro per persoon.

Bekijk hier de video: Sang-Hoon Degeimbre ** over trends in zijn keuken

 

 

Reageer op dit artikel