Restaurant Copenhagen opent nieuwe brasserie CPH

Restaurant Copenhagen opent nieuwe brasserie CPH
Restaurant Copenhagen opent brasserie CPH.

Restaurant Copenhagen opent op 30 maart de deuren op de eerste verdieping in het Tomadohuis in Dordrecht. Op de benedenverdieping van hetzelfde pand begint de familie Sturrus de nieuwe brasserie CPH.

Brasserie CPH is een laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. De ondernemersfamilie Sturrus heeft het gastronomische restaurant Copenhagen naar de entresol boven de brasserie verhuisd. Met de twee formules onder een dak wil de familie zowel een laagdrempelige ervaring als een gastronomische beleving op niveau bieden.

Brasserie CPH huiskamer van Dordrecht

In de nieuwe brasserie kan de gast van dinsdag tot en met zondag terecht voor een kop koffie, een borrel, lunch of diner. Jamie Sturrus: ‘Brasserie CPH moet de huiskamer van Dordrecht worden, een plek waar iedereen zich thuisvoelt. De inrichting is sfeervol, warm en intiem door de zachtblauwe stoffen wanden en heeft een huiskamersfeer door de bank bij het raam met kussens en hangende planten. Een van de eyecatchers in de brasserie is de prachtige vitrine met taartjes speciaal voor ons gemaakt door toppatisserie Marijn in Oud Alblas’.

Lees ook: De ABC-loontabel van Strandpaviljoen Deining

Gast bepaalt samenstelling lunchplateau

Gasten kunnen bij Brasserie CPH zelf de samenstelling bepalen van het lunchplateau. Het lunchplateau bestaat uit verschillende belegsoorten, soep en delicatessen. Op de dinerkaart staan brasseriegerechten als carpaccio van Black Angus, bisque van garnalen, zeetong à la meunière, risotto met truffel en paddenstoelen en crème brûlée. Uit de à la cartegerechten kan de gast desgewenst een driegangenmenu samenstellen voor €33.

Binnenkijken bij de glazen iglo’s op het terras

Restaurant Copenhagen

Het restaurant is verhuisd naar de entresol van het Tomadohuis en heeft een nieuwe inrichting gekregen. Hier kunnen gasten terecht voor een diner op niveau, met maximale aandacht in een informele setting. Er wordt gewerkt met een verrassingsmenu, waarvan de gerechten hun oorsprong hebben in de klassieke keuken en modern worden gepresenteerd.

Chef Matthijs Apol is verantwoordelijk voor beide keukens en maître-sommelier Vincent Ploegaert zorgt voor verrassende wijnen bij de gerechten. Beide hebben ervaring opgedaan bij top- en sterrenrestaurants.

Interieur met blauwe stippen

‘De inrichting is verzorgd door mijn vrouw Willemijn en het stylingteam van onze online kledingzaak Sweet Jewellery’, zegt Jamie Sturrus. ‘De kledingzaak runnen we, net als Copenhagen, samen met mijn moeder Cisca. Bij de inrichting en de kleurkeuze zijn de prachtige muren met blauwe stippen in onze zaak, die een belangrijk deel van het ontwerp van het monumentale Tomadohuis vormen, als uitgangspunt genomen.’

Tip van de redactie:

Wat is de ideale stoel voor de horeca en het terras?