Restaurant Os en Peper Zwolle stopt

Restaurant Os en Peper Zwolle stopt

Restaurant Os en Peper op de Ossenmarkt in Zwolle stopt. Deze zomer staakt ondernemer Rik van Middendorp zijn activiteiten in Os en Peper. Het restaurant staat met een notering van 13 punten in de GaultMillau gids 2019.

Op 30 juni 2019 draait het restaurant aan de voet van de Zwolse Peperbus de laatste service. De medewerkers kunnen allemaal elders aan de slag. De regionale krant meldt als reden van de bedrijfsbeëindiging dat ‘de rek eruit is', zo citeert De Stentor eigenaar Rik van Middendorp.

‘We zitten letterlijk en figuurlijk aan het plafond van wat mogelijk is met het restaurant’, aldus Van Middendorp. ‘We zijn door het succes uit ons jasje gegroeid. Er kunnen maximaal vijf tafels op ons terras en dat is te klein voor de vraag, het restaurant kan niet worden uitgebreid of anderszins worden geoptimaliseerd. De rek is er gewoon helemaal uit.’

Van Middendorp vervolgt: ‘Het was een moeilijke beslissing, ook om de mensen die hier werken. Die hebben dit mee opgebouwd en daar hebben we heel veel aan te danken. Maar we hebben voor hen allemaal een oplossing gevonden.’

Rik van Middendorp was vanaf het begin betrokken bij Os en Peper, ook toen het nog van de vorige eigenaar, Hans Westerbeke, was. ‘Na het faillissement heb ik het over genomen en zijn we eigenlijk verder gegaan met het oude concept, een klassieke bistro. Dat was gewoon goed.’

Gasten kunnen nog tot 30 juni terecht bij Os en Peper. Van Middendorp serveert klassiekers van de afgelopen 15 jaar en haalt voormalige chefs tijdelijk terug naar de keuken van het restaurant.

Het is nog niet bekend wat er na 30 juni met de locatie van Os en Peper gebeurt.

NASCHRIFT REDACTIE (AUG 2019):

Ard Slot gaat door met Os en Peper in Zwolle