Jamie's Italian restaurants Arnhem en Tilburg gesloten

Jamie's Italian restaurants Arnhem en Tilburg gesloten

Twee van de vier locaties van Jamie's Italian in Nederland zijn gesloten. Arnhem en Tilburg zijn dicht. De restaurants in Rotterdam (Markthal) en Den Haag blijven open.

Alle restaurants zijn van Willem Tieleman en Souad El Hamdaoui. In de Gelderlander zegt Souad El Hamdaoui dat de reden voor de sluiting van Arnhem en Tilburg ligt in de tegenvallende omzet. ‘Er moest geld bij. We hadden onvoldoende gasten voor een gezonde exploitatie.’ Over de locaties in Den Haag en Rotterdam zegt El Hamdaoui: ‘Die blijven gewoon open. Deze vestigingen doen het la jaren heel erg goed.’

Woensdag 3 april waren de Jamie’s Italian restaurants in Tilburg en Arnhem voor het eerst niet open. Een dag eerder waren de medewerkers op de hoogte gebracht. ‘Omdat we surseance van betaling hebben aangevraagd, hebben we zekerheid dat alle financiële verplichtingen jegens de medewerkers kunnen worden nagekomen.

Jamie's italian
Jamie's Italian Den Haag

Het belang van mijn collega’s bij de twee pizzeria’s staat voorop. Zij hebben er alles aan gedaan en verdienen een goede behandeling, besluit El Hamdaoui.

Publiek Rotterdam

De tweede ondernemers hebben naast de Jamie’s Italian restaurants ook restaurant Publiek aan Weena in Rotterdam. Deze zaak is begin 2019 geopend. Willem Tieleman is daarnaast ook eigenaar van de Rotterdamse Euromast.

Café-restaurant Publiek heeft een tijdloze ietwat klassieke uitstraling en een relatief kleine menukaart. Tieleman zei eerder tegen Misset Horeca dat deze wel regelmatig wisselen. Tieleman: ‘Het zijn smaakvolle no-nonsense gerechten. Soms met een eigenwijze twist. Puurheid van ingrediënten en het seizoen zijn leidend.’

Jamie's Italian

Jamie's Italian Rotterdam

Louise Petit Restaurant

De dochter van Willem Tieleman, Loesje, opende in 2018 Louise Petit Restaurant aan de Veerhaven in Rotterdam. De voormalige zakenpartner van Willem Tieleman – zijn broer Aryan – heeft ook horecabedrijven in de stad.