Overname Vermaat door Britse partij goedgekeurd

Overname Vermaat door Britse partij goedgekeurd

De Europese Commissie heeft de overname van het grote Nederlandse cateringbedrijf Vermaat Groep door de Britse investeerder Bridgepoint goedgekeurd. Volgens Brussel heeft de deal 'zeer beperkte' invloed op de markt en zijn er geen zorgen over concurrentieverstoring.

Het familiebedrijf uit IJsselstein startte in 1978 als delicatessenwinkel in Utrecht en groeit de laatste jaren als kool. In 2015 kocht de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group het bedrijf van de oprichtersfamilie. Onder de Zwitsers is de jaaromzet via diverse overnames toegenomen van 138 miljoen euro tot bijna 300 miljoen euro.

Vermaat: 350 locaties

Tegenwoordig is Vermaat als cateraar actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, bistro's, cafés en kantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, actief in Duitsland en België.

Locaties die Vermaat exploiteert zijn onder meer het sterrestaurant Rijks in Amsterdam, de horeca in het Rijksmuseum, in het Van Gogh Museum, Het Concertgebouw, Brasserie Engels in Rotterdam, Intratuin, Circl, Artis, Het Spoorwegmuseum, Wils en Blue by KLM op Schiphol. Daarnaast is Vermaat actief op Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde.

Overnames in 2018

Vermaat is in totaal op meer dan 300 locaties actief. Onder meer door overnames werden in 2018 veel nieuwe locaties toegevoegd aan het portfolio. Een greep uit de selectie? Vier locaties op Eindhoven Airport, waaronder de concepten Bavaria Bar en Cloud Club. Twee KLM Lounges op Schiphol en restaurant Lier, het nieuwe restaurant op de eerste verdieping van de concertzaal aan het Museumplein. Maar ook Bos & Bos Catering werd overgenomen door Vermaat met haar locaties – Bites & Flights op Groningen Airport Eelde, Mendini Restaurant in het Groninger Museum, het Groninger Forum, Grand Café Krul in het Drents Museum, DOT Groningen, Huis de Beurs en Paviljoen Sterrebos.

Hoeveel geld er met de recente deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Vermaat staat op nummer 7 in de Horeca Top 100 Grootste Merken en Bedrijven 2019.