Erik de Zwart lanceert nieuw culinair platform Guide des Chefs

Erik de Zwart lanceert nieuw culinair platform Guide des Chefs

Radiomaker en mediaondernemer Erik de Zwart lanceert samen met IT-ondernemer Eugene Tuijnman een nieuw platform voor liefhebbers van haute cuisine, waar de allerbeste restaurants en hun chefs zich presenteren: Guide des Chefs.

Het nieuw gelanceerde Guide des Chefs is een digitaal platform (app, website en community) voor liefhebbers van haute cuisine, waar de allerbeste restaurants en hun chefs zich presenteren. Als lid van Guide des Chefs worden mensen onderdeel van een culinaire community waarbinnen topchefs hen een inkijkje geven in hun visie, hun keuken, hun signature dishes en hun restaurant.

Guide des Chefs is een initiatief van radiomaker en mediaondernemer Erik de Zwart en IT-ondernemer Eugene Tuijnman, oprichter en CEO van SLTN. Als culinaire liefhebbers misten zij in de wereld van de haute cuisine een gids die hen, naast de kwaliteit van de gerechten, ook de sfeer in het restaurant en de filosofie en passie van de chef presenteert. Daarom besloten zij die gids zelf te ontwikkelen. Het werd Guide des Chefs, ‘uw smaakvolle gids door de beste restaurants’. 

Co-founder Erik de Zwart met chefkok Margo Reuten van Da Vinci*
Co-founder Erik de Zwart met chefkok Margo Reuten van Da Vinci*

De Zwart zegt trots te zijn op het resultaat. ‘Op Guide des Chefs vind je van ieder restaurant een serie hoogwaardige video’s waarvan het water je echt in de mond loopt. In deze smaakvolle video’s krijg je de chefs en hun culinaire tovenarij te zien zoals je nog nooit gezien hebt. Zo belichten we onder andere de chef, het restaurant, de filosofie, een gerecht of de unieke samenwerking met een leverancier.’ 

Koken op sterrenniveau 

Inmiddels doen zo’n 50 Nederlandse topchefs uit binnen- en buitenland mee met Guide des Chefs en dat aantal loopt nog verder op, stelt Guide des Chefs. Wekelijks worden er nieuwe restaurants toegevoegd. Op de site wordt enkel een twintigtal restaurants in Nederland genoemd, waaronder ook restaurants met een of twee Michelinsterren. ‘Alle aangesloten restaurants hebben minimaal één ster of koken op sterrenniveau', laat het platform weten.

Deze restaurants zijn nu aangesloten:

  • Bolenius*
  • Bougainville*
  • Brienen aan de Maas*
  • Calla's*
  • Da Vinci*
  • De Kromme Watergang**
  • De Lindehof**
  • De Lindenhof**
  • De Nederlanden*
  • De Swarte Ruijter*
  • Flicka*
  • Het Roode Koper
  • Lars Amsterdam*
  • Meliefste*
  • Parkheuvel**
  • Perceel*
  • Sense*
  • 't Ganzenest*
  • Valuas
  • Wils*

Naast de video’s over de absolute top van de Nederlandse haute cuisine, houdt Guide des Chefs leden up-to-date met het laatste culinaire nieuws, bijzondere samenwerkingen, exclusieve aanbiedingen en members-only evenementen.  

Hoe werkt Guide des Chefs? 

Om gebruik te kunnen maken van het platform van Guide des Chefs, moeten gasten een lidmaatschap afsluiten (€49,99 per jaar). Met een lidmaatschap kunnen mensen via het platform rechtstreeks reserveren bij de aangesloten restaurants. Bij een groot deel van de restaurants is voor leden tot een week van tevoren een tafel vrijgehouden. Is er geen plek meer dan garandeert het platform een plek helemaal bovenaan de wachtlijst.