nieuws

Cocktails van Tess Posthumus tijdens Terras Bootcamp

Café

Cocktails op je terras, moeilijk? Omslachtig? Allesbehalve, aldus Tess Posthumus. De beste bartender van Nederland demonstreerde vier cocktails tijdens de Terras Bootcamp.

Cocktails van Tess Posthumus tijdens Terras Bootcamp

Tess Posthumus is al jaren werkzaam bij Door74. De Amsterdamse speakeasy bar mag zich al een flinke tijd rekenen tot World 50 Best Bars. Posthumus zelf mag zich beste bartender van Nederland en beste vrouwelijke bartender ter wereld noemen. Ze schrijft maandelijks een blog voor Misset Horeca. Tijdens de Terras Bootcamp demonstreerde ze vier cocktails.

Moscow Mule: crowdpleaser

Het drankje dat vodka populair maakte in Amerika. Smirnoff had de vodka in Amerika, maar niemand wilde het. Een collega had ginger beer en ook dat was niet populair. Toen hebben ze ’t gecombineerd en werd ’t een succes.’ De Moscow Mule is volgens Posthumus een ‘crowdpleaser’. Met de Mexican Elbow, een handpers wordt de limoen, inclusief schil waardoor de oliën vrijkomen, boven het glas geperst. Daar op komen een paar druppels Angostura-bitter. Het geheel wordt afgetopt met ginger beer.

Gin-tonics: veel ijs

Waarom een gin-tonic tijdens een cocktail-sessie? ‘Een gin-tonic bestaat uit drie elementen: gin, tonic en garnering. Daar kun je hele interessante dingen mee maken’, aldus Posthumus. ‘Het is een trend die nog altijd populair is op het terras. Nu kan ik mooi een paar dingen behandelen die nog al eens fout gaan. Zoals ijs. Ik doe ‘m altijd helemaal vol met ijs, maar in Nederland wordt er vaak 1 blokje, of soms 2 gebruikt. Maar het voordeel van veel ijs is dat ze minder inspanning hoeven te verrichten om de drank koud te houden, dus wordt het minder snel water.’ Voor de gin gebruikt Tess Londen Dry Style ‘Tanqueray No. Ten’ gin met een schijfje grapefruit als garnering. De tonic is een Schweppes Original. ‘Doorroeren en klaar.’

Boulevardier

‘Eentje die goed toepasbaar is op het terras’,  aldus Tess Posthumus. ‘Een variant op een Negroni, maar dan met Amerikaanse whiskey, vermouth en campari.’ Je kan daarvoor Amerikaanse bourbon of rye whiskey gebruiken. ‘Vandaag doen we ‘m met Bulleit Bourbon. We gaan ‘m ‘stirren en zodra je condensvorming op het glas krijgt is ‘ie klaar. Daarna schenk je ‘m uit in een glas, wederom vol met ijs.’ Als garnering maakt Posthumus een lange schil van sinaasappel. ‘Deze voorzichtig uitknijpen boven het glas en een beetje uitwrijven rond de bovenkant van het glas.’

Pineappel Collins

‘Op basis van jenever, omdat die oorspronkelijk zo was, maar internationaal is ‘ie overgegaan naar gin. Maar wij gebruiken korenwijn, 45 ml. Daarna voorgeperste citroensap. Tot slot voegt Posthumus siroop er aan toe. ‘Ananassiroop, 10 ml.’ Via een strailer, een zeef, uitschenken over nieuw ijs en aftoppen met Chaudfontain rood. Goed doorroeren en garneren met citroen. ‘Easy’!’

> Inschrijven voor de Terras Top 100 kan nog tot 1 april 2016!

Reageer op dit artikel