nieuws

Voormalig InBev-man nieuwe topman Palm Brouwerij

Café 1080

Sven Stuer wordt de nieuwe topman van de Belgische speciaalbierbrouwer Palm Belgian Craft Brewers, bekend van merken als Palm en Rodenbach. Dat heeft de brouwer, die eerder dit jaar werd ingelijfd door het Nederlandse Bavaria, maandag naar buiten gebracht. Stuer werkte eerder voor AB InBev.

Voormalig InBev-man nieuwe topman Palm Brouwerij

Sven Stuer volgt Jan Vandenwyngaerden op, die sinds 2006 bij Palm aan de slag was en wiens vertrek eerder al was aangekondigd. Stuer (37) komt van Unilever België. Eerder werkte hij voor bierreus AB InBev. Stuer begint in de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar aan zijn nieuwe baan.

Palm en Bavaria

De overname van Palm door Bavaria werd in mei dit jaar aangekondigd. Met het in 1686 opgerichte Palm ging het de laatste jaren wat minder. De verkopen liepen terug en de onderneming schreef rode cijfers. Om het tij te keren zet de brouwer nu meer in op zwaardere speciaalbieren, om de afgenomen populariteit van hoofdbier Palm te compenseren. Vorig jaar werd voor het eerst in jaren weer winst gemaakt. Palm blijft onder de vleugels van Bavaria als Belgische entiteit bestaan en behoudt een eigen directie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels