Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

Pim Evers is de nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam. Evers is al twee jaar bestuurslid voor KHN in Amsterdam en is nu 'gepromoveerd' tot voorzitter. Evers is medeeigenaar van tien horecazaken in de stad waaronder Canibale Royale, Club Claire, Meneer Nieges, Vergulden Eenhoorn, Disco Dolly en De Bloemenbar.

De voorganger van Pim Evers, Kees Teer, stopte al in de zomer van 2017. Teer was niet langer verbonden aan een horecabedrijf na zijn vertrek bij Corendon Hotels en KHN is van mening dat dat wel het geval moet zijn bij een voorzitter van een afdeling zoals Amsterdam. Het bestuur nam het voorzitterschap in gezamenlijkheid van Teer over en nu neemt Evers het op zich.

Naast Pim Evers bestaat het bestuur van KHN Amsterdam nu uit: Anita Bos (Amstel Hotel), Nico Evers (Westcord Jakarta), Patrick Kerkhoven (Win hotels), Jonatan Tsuff (o.a. Quentin hotels), Marco Oskam (Casablanca) en Arjan de Waard (Café Mokum en Café de Waard).

Grootste uitdaging: voldoende medewerkers

De nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam geeft aan dat het vinden en behouden van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers een enorme uitdaging is waar hard aan wordt gewerkt. ‘Met best practices willen we horecaondernemers inspireren hoe ze met de veranderende markt en behoefte om kunnen gaan.’

Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en Communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van tien horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN Amsterdam en is vanaf nu voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de  branchevereniging.

Pim Evers: ‘KHN Amsterdam gaat zich de komende tijd richten op maatregelen die het nieuwe stadsbestuur wil nemen en die van grote invloed zijn op de horeca. Zo wordt de oplossing van de drukte in Amsterdam ten onrechte gezocht in meer regels en handhaving voor onze branche. We zijn niet tegen regels en handhaving, maar het moet wel het doel dienen waarvoor het wordt ingezet. Dat kan wat ons betreft slimmer en efficiënter. Bovendien onderschat het stadsbestuur van Amsterdam vaak welke bijdrage de horeca levert aan de veiligheid, werkgelegenheid en de kwaliteit van de stad.’

Samen werken aan oplossingen

Pim Evers geeft aan dat het bestuur van KHN Amsterdam nog meer dan nu in overleg wil met stakeholders om samen tot goede oplossingen te komen: voor de stad Amsterdam, haar inwoners én de horeca. Evers: ‘De overlast die bewoners ervaren is voor ons ook een doorn in het oog. Maar dat lossen we niet op door nog meer regels op te leggen aan horecaondernemers. Laat ons meedenken om wel tot goede en werkbare oplossingen te komen. Daarnaast kan het niet zo zijn dat toeristenbelasting als melkkoe gebruikt gaat worden. Creëer meer inkomsten door de groep betalenden groter te maken en gebruik de inkomsten van de toeristenbelasting om het toeristische klimaat verder te verbeteren.’