nieuws

Groene kaart in Limburgse restaurants

Restaurant

Verantwoord en biologisch eten wint aan belangstelling. De dierenbescheming juicht die ontwikkeling toe, en organiseert samen met dertien Limburgse restaurants het Groene Kaart-project.

Groene kaart in Limburgse restaurants

Alle deelnemende restaurants bieden gasten gedurende drie maanden de keuze voor een menukaart met daarop een vegetarisch en een biologisch menu. ‘Gasten zullen proeven dat bewust en smaakvol eten heel goed samen kan gaan’ zegt de dierenbescherming op haar website.

De menu’s zijn samengesteld in overleg met leveranciers die het project steunen, en voor de gerechten is alleen gebruik gemaakt van diervriendelijke en biologische streekproducten.

‘Groene’ restaurants

Het is de tweede keer dat het project wordt georganiseerd. Vorig jaar namen acht Maastrichtse restaurants deel, nu is dat aantal uitgebreid tot dertien met zaken in Sittard, Beek en Roermond. Limburg heeft hiermee volgens de Dierenbescherming in één klap de hoogste dichtheid ‘groene’ restaurants in Europa.

In het Maastrichtse Kruisherenhotel was dinsdag de feestelijke aftrap voor deze editie van de Groene Kaart, volgens de organisatie een uniek project.

Biologisch

Duurzame producten en bewust eten winnen terrein in Nederland, stelt de Dierenbescherming. Goede omgang met dier en natuur in het productieproces is volgens haar voor veel consumenten belangrijk. De consumentenbesteding aan biologische producten groeide vorig jaar met 10 procent tot 460 miljoen euro, blijkt uit cijfers van het platform Biologica.

Het aandeel biologische producten in de horeca blijft achter op dat in bijvoorbeeld supermarkten. Volgens Biologica is dat vooral te wijten aan langlopende contracten met leveranciers. Ook speelt de onbekendheid van ‘groene’ leveranciers bij horecaondernemers een rol, meent het platform.

Om die bekendheid te vergroten organiseerden de initiatiefnemers van de Groene Kaart na de aftrap een Groene Markt waar verantwoorde leveranciers zich konden presenteren.

Reageer op dit artikel