nieuws

Kelners worden croupier bij FG Restaurant

Restaurant

François GFrançois Geurds introduceert in zijn tweesterrenrestaurant FG in Rotterdam vanaf vandaag een nieuwe optie op de menukaart: Food Gamble. Gasten betalen een vast bedrag, en het lot wijst met speelkaarten uit of ze daar vier, vijf, zes of zeven gangen voor krijgen.eurds introduceert in zijn tweesterrenrestaurant FG in Rotterdam een nieuwe optie op de menukaart: Food Gamble. Gasten betalen een vast bedrag, en het lot wijst met speelkaarten uit of ze daar vier, vijf, zes of zeven gangen voor krijgen.

Kelners worden croupier bij FG Restaurant

De gewone menu en à la carte-opties blijven bestaan, maar op de wat rustiger momenten komt Food Gamble – waar de letters FG weer van pas komen – erbij. Op dinsdag, woensdag, donderdag tijdens lunch en diner en bij de lunch op vrijdag en zaterdag kunnen gasten een gokje wagen met hun menu. De lunch op vrijdag 3 oktober is de eerste keer dat Geurds zijn gasten deze mogelijkheid biedt.

Voor €130 per persoon komt de bediening met een stock speciaal gedrukte kaarten aan tafel. Op die kaarten staan vier tot en met zeven gangen. Welk getal aan tafel het meest getrokken is, bepaalt het aantal gangen dat de tafel geserveerd krijgt. Bij verschillende getallen neemt de keuken het gemiddelde.

Joker

‘Normaal kost een viergangenmenu met champagne, wijn, koffie en water ook €130’, zegt Geurds. ‘Dus zodra een tafel meer gangen krijgt, is de gast al winnaar. Als een joker wordt getrokken, komen we ook nog aan tafel een aantal cocktails bereiden.’

Als hij echt zeven gangen moet bereiden, legt hij er iets op toe, geeft Geurds toe. ‘Maar ik geef het liever aan mijn gast dan aan een marketingorganisatie.’ Want dat is één van de redenen dat hij start met Food Gamble: als antwoord op actieweken.

Commissie

‘Je ontkomt bijna niet aan het meedoen aan actieweken, iedereen doet het. En ik zie best iets in bijvoorbeeld een Restaurantweek. Maar ik kan helemaal niets met bijvoorbeeld Groupon.’ Daar is zowel restaurateur als gast de dupe, meent Geurds. De restaurateur draagt fors commissie af, en de gast krijgt veel minder kwaliteit dan het restaurant normaal biedt.

Een andere reden, daar doet Geurds niet geheimzinnig over, is dat zelfs zijn tweesterrenzaak aan de Rotterdamse Lloydstraat rustige dagen kent. ‘Ik wil een beetje fun aan tafel brengen. Daarom dat we nu met Food Gamble komen.’

Reageer op dit artikel